Banner 980x90

Teju 1100 skolēni pavārkursos apguva veselīga ēdiena gatavošanu

Kopumā, divu semestru laikā, "Aikāgaršo" šefpavāra Normunda Baranovska vadītajos pavārkursos ēst gatavošanas prasmes apguvuši gandrīz 1100 skolēnu, pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv ziņoja SIA "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija. 

Trīs mēnešu laikā šefpavārs viesojies 16 skolās visā Latvijā – Ventspilī, Bauskā, Daugavpilī, Jelgavā, Olainē, Rīgā, Limbažos un Cēsīs.

Šefpavārs jauniešiem no visas Latvijas ir iemācīja pagatavot veselīgus un gardus brokastu ēdienus, uzkodas, pamatēdienus, kā arī veselīgus saldumus. Tāpat skolēni kopā ar Normundu Baranovski ir mācījušies gatavot makaronus, lazanju, karstos salātus, pelmeņus, netradicionālo tiramisu un citus ēdienus. Turklāt, izmantojot reālus produktus, skolēni ir pārbaudījuši savas zināšanas veselīga uztura piramīdas salikšanā, lai kopā ar šefpavāru no produktu klāsta mācītos atpazīt veselīgākos un apgūtu sabalansēta uztura proporcijas, Pilseta24.lv atklāja L.Podskočija.

"Viesojoties tik daudz skolās, satiekot skolēnus no visas Latvijas un uzzinot par viņu ēšanas paradumiem, jāsaka, ka jaunieši reģionos ietur veselīgākas maltītes nekā Rīgā. Galvaspilsētas skolēni daudz biežāk izsalkumu remdē ar dažādiem kārumiem un našķiem. Savukārt ārpus Rīgas dzīvojoši skolēni priekšroku dod sātīgām maltītēm," jauniešu uztura paradumus komentē "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

"Kopā ar "Aikāgaršo" šefpavāru tika pavadītas divas ļoti interesantas nodarbības. Varēja vērot, kā skolēni paši savā starpā sadala pienākumus, viens ķeras pie griešanas darbiem, cits pie trauku mazgāšanas, bet trešais palīdz uzklāt galdu. Valdīja īsts komandas gars, kas ļoti saliedēja klasi. Manuprāt, vērojot šefpavāru darbībā daudzi skolēni apsver arī savu tālāko profesijas izvēli saistīt tieši ar pavārmākslu," savas cerības pauž Raiskuma speciālās internātpamatskolas skolotāja Baiba Duņēna.

Arī skolēni atzinīgi vērtē interesanto un aizraujošo nodarbību, kas devusi iespēju uztura pamatus apgūt neierastā veidā. Tāpat jaunieši ir gandarīti par iespēju pavārkursu laikā uzzināt līdz šim nezināmus ēst gatavošanas meistartrikus - piemēram, ka tiramisu cepumu pirkstiņus var mērcēt nevis kafijā, bet gan apelsīnu sulā, kas ir daudz veselīgāk.

"Mājās gatavoju tradicionālas pusdienas – kartupeļus ar gaļas mērci, bet "Aikāgaršo" šefpavāra vadībā iemācījos pagatavot gardu un vienkārši pagatavojamu kūku, kuru esmu iecerējusi pagatavot arī saviem vecākiem. Nodarbība man šķita interesanta un tās laikā uzzināju vērtīgu informāciju par veselīgu uzturu un tā priekšrocībām. Esmu apņēmusies turpmāk vairāk ēst salātus, lai manas ēdienreizes kļūtu veselīgākas," iespaidos dalās Rīgas Hanzas vidusskolas 8.a klases skolniece Samanta Šilkina. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)