Banner 980x90

10 lietas, kas jāņem vērā, piesakoties angļu valodas kursiem

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Cilvēkiem patīk dažnedažādi jauni sākumi – pirmdiena, mēneša pirmais datums vai pat jauns gads. Intuitīvi šķiet, ka tas būs īstais laiks, lai sāktu ko jaunu vai paveiktu ko sen plānotu. Kā būtu ar angļu valodas kursiem?

Kāpēc jāmācās angļu valoda?
Šķiet, ka mūsdienās šī valoda ir sastopama teju visur – kino, televīzijā, sociālajos tīklos, plašsaziņas līdzekļos, skolā, darbā... Angļu valoda neapšaubāmi ir pasaulē populārākā lingua franca, kas tiek plaši lietota pilnīgi visās dzīves jomās. Daudzi, jo īpaši mazi bērni, angļu valodu apgūst tikai no tā, ko dzird ikdienā, piemēram, skatoties televīzijas pārraides. Taču šādai valodas pašmācībai ir būtiski trūkumi – klausoties var apgūt pamatā sarunvalodu, taču lasīt, rakstīt, kā arī gramatiku tāpat nāksies mācīties papildus. Tieši tādēļ valodas apgūšana kursos ir daudz efektīvāka nekā internetā neregulāru aktivitāšu veidā – kursos vienlaikus tiek apgūtas visas valodas prasmes.

Ar ko Skrivanek Baltic Valodu skolas piedāvātie angļu valodas kursi atšķiras no citiem?
• EFFECTO metode – visās nodarbībās tiek izmantota šī unikālā mācību metode, kas ļauj ātri un efektīvi apgūt valodu. Metode balstās uz pieciem pīlāriem – aktivitāte, iedvesma, jautrība, individuāla pieeja un garantija.
• Kursu klāsts – ir pieejams plašs nodarbību klāsts dažādiem sagatavotības līmeņiem gan pieaugušajiem, gan bērniem.
• Nodarbību laiks – Skrivanek Baltic Valodu skolas vietnē Valodumacibas.lv ir pieejamas dažādas grupas – gan dienas, gan vakara, gan kursi sestdienās.
• Bezmaksas angļu valodas zināšanu līmeņa pārbaudes tests – vienkāršs un ātrs veids, kā noskaidrot esošo valodas zināšanu līmeni. Piesakoties Skrivanek Baltic valodu kursiem, katra studenta valodas zināšanas tiek pārbaudītas arī mutiski.
• Pieredzējuši pasniedzēji – it visi Skrivanek Baltic Valodu skolas pasniedzēji ir profesionāļi, kuri ar valodām strādā ikdienā.

Kas jāzina, ja plānojat apmeklēt angļu valodas kursus?

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Lai mācītos angļu valodu kursos, nekāda iepriekšēja sagatavošanās nav nepieciešama. Kursi ir pieejami dažādiem sagatavotības līmeņiem.

10 lietas, kas jāzina vai par kurām ir jāpiedomā pirms kursu apmeklēšanas
1. Motivācija – ikvienam kursu apmeklētājam ir skaidri jāapzinās, kādēļ viņš ir izvēlējies apmeklēt kursus un kāds ir viņa mērķis pēc kursu pabeigšanas. Protams, tas nav obligāti, taču pieredze rāda, ka studenti ar skaidru motivāciju daudz regulārāk apmeklē nodarbības un aktīvāk tajās piedalās. Motivācija un mērķi var būt visdažādākie – doties ceļojumā, sākt studijas ārvalstīs, skatīties seriālus angliski, sazināties ar attālākiem radiniekiem no citas valsts, iegūt padziļinātas zināšanas par sev interesējošu tematu, par kuru trūkst informācijas dzimtajā valodā u. tml. Ne vienmēr nepieciešami lieli plāni, nereti pietiek ar pavisam mazu, bet skaidru mērķīti.

2. Esošais zināšanu līmenis – lai izvēlētos piemērotākos kurus, svarīgi noskaidrot savu pašreizējo zināšanu līmeni. To visvienkāršāk var noskaidrot, aizpildot pašnovērtējuma testu vietnē Valodumacibas.lv. Tas ir bez maksas, tā rezultāti netiks izpausti citiem no malas, kā arī – tie gana precīzi atspoguļos, ar ko jāsāk valodas apguve vai zināšanu uzlabošana. Protams, ja iepriekš nav bijusi nekāda saskare ar angļu valodu, tad testu varat nepildīt un doties uz grupu, kas paredzēta cilvēkiem bez priekšzināšanām.

Kāpēc ir svarīgi zināt savu sagatavotības līmeni? Pavisam vienkārši – piesakoties mācībām grupā, kas paredzēta studentiem ar zemāku zināšanu līmeni, jūs neefektīvi izmantosiet savu laiku, jo jauniegūto zināšanu būs maz, savukārt dalība pārāk augstas sarežģītības grupā radīs lieku stresu, būs grūti izsekot mācību materiālam, kā arī vielas apguve var sniegt visai maz gandarījuma. Pareizā līmeņa grupa negarlaikos un piedāvās jaunas zināšanas, kas tieši papildinās jau esošo zināšanu bāzi.

3. Nodarbības veids – laiki, kad vienīgais veids, kā mācīties, bija stīvi sēžot solā, ir pagājuši. Mūsdienās valodu var apgūt dažādos līmeņos, dažādos laikos (dienas grupās, vakara grupās, brīvdienu grupās) un dažādos veidos. Kursu klāstā ir pieejamas angļu valodas nodarbības gan pieaugušajiem, gan bērniem dažādās vecumu grupās. Līdzās klasiskajām angļu valodas nodarbībām, Skrivanek Baltic Valodu skola piedāvā sarunu klubu, specializētos angļu valodas kursus, mācības ārzemēs, bērnu nometnes u. tml.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
4. Nodarbības laiks – Skrivanek Baltic Valodu skola piedāvā nodarbības ne tikai dažādiem sagatavotības līmeņiem, bet arī dažādos laikos, lai ikviens varētu izvēlēties sev ērtāko. Pašlaik ir pieejamas grupu nodarbības pa dienu, vakaros, kā arī sestdienās.

5. Pasniedzēji – paša motivācija ir puse no panākuma – otra puse ir pasniedzēja profesionalitāte un spēja ieinteresēt. Jo kurš gan cits, ja ne pasniedzējs, vislabāk zinās, cik aizraujoša, plaša un viegli apgūstama ir angļu valoda. Skrivanek Baltic Valodu skolas pasniedzēji ir pieredzējuši, zinoši, prot aizraut un ieinteresēt. To novērtē ikviens, kurš apmeklējis šos kursus.

6. Cena – mūsdienās cilvēki visai piesardzīgi izturas pret iztērēto naudu, aizdomājoties par to, vai maksa ir iegūto zināšanu vērta. Taču šai monētai ir arī otra puse – cilvēki, kas par valodu kursiem maksā, ir daudz motivētāki tieši šī iemesla dēļ – viņi vēlas, lai ieguldītā nauda būtu pilnvērtīgi izmantota. Bezmaksas kursi vai ļoti lēti kursi nemotivē mācīties, jo studentam šķiet, ka nekas jau netiks zaudēts, ja viņi nebūs centīgi vai pametīs iesākto pusceļā.

7. Valodas saglabāšana – ar kursiem vien nekas nebeidzas. Kad valoda ir apgūta, ir svarīgi to neaizmirst. Kaut arī reizēm šķiet, ka valodu nevar aizmirst, prakse diemžēl rāda pretējo – pat augstā līmenī apgūtas svešvalodas tiek piemirstas, ja ilgstoši netiek lietotas. Tāpat bērni, kuri agrā bērnībā brīvi runā vairākās valodās, pieaugot lieto vairs tikai tās valodas (vai vienu), kura aktīvi tiek izmantota ikdienā. Tādēļ, apgūstot angļu valodu, ir vērts sākt plānot, kā šīs jaunās zināšanas tiks ieviestas ikdienas dzīvē. Piemēram, izlasot kaut vienu grāmatu gadā, skatoties kādu seriālu, lasot ziņas angliski u. tml.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
8. Neatlaidība – ne vienmēr valodas apguve ir vienkārša vai norit bez piepūles – šo to tomēr nāksies iemācīties no galvas, šo to – pierakstīt. Galvenais ir nepadoties un turpināt iesākto. Apmeklējot kursus, saglabāt motivāciju ir daudz vieglāk, jo ir pasniedzējs, kuram rūp studentu progress, kā arī ir citi grupas biedri, kuri atbalsta.

Nereti šķiet, ka angļu valoda pašmācības ceļā internetā ir apgūstama bez maksas un piepūles (neviens netrenkā, neuzdod mājasdarbus), taču tā nebūt nav – disciplīnas, režīma trūkuma, nesistemātiskuma un neprofesionalitātes dēļ šādi iesāktas mācības tiek pamestas daudz biežāk nekā kursi grupā. Tikai retajam ir pietiekami daudz apņēmības, lai saviem spēkiem apgūtu jaunu valodu.

9. Nākotnes perspektīvas – lai sevi uzmundrinātu, der atcerēties arī par to – vai tā būtu angļu valoda iesācējiem, vai esošo zināšanu papildināšana – šīs valodas zināšanas paver daudz plašākas karjeras iespējas. Ir aplami uzskatīt, ka angļu valodas zināšanas nepieciešamas tikai tiem, kuru darba pienākumos ietilpst sazināšanās ar kolēģiem vai klientiem citās valstīs. Angļu valodas zināšanas piedāvā arī brīvu piekļuvi visdažādākajiem resursiem – sākot no izklaidējoša satura līdz pat izglītojošam un zinātniskam saturam. Angļu valodas zināšanas sniedz plašas iespējas. Neatkarīgi no profesijas angļu valodā var atrast ārkārtīgi daudz noderīgas informācijas.

10. Barība smadzenēm – ir zinātniski pierādīts – smadzenes nepieciešams nodarbināt, lai tās saglabātu asumu, kā arī izvairītos no vecuma demences un pat Alcheimera slimības. Nekad nav par ātru sākt rūpēties par savu garīgo veselību un prāta asumu.

Jauna gada sākums (tas ir – laiks no pirmā janvāra līdz trīsdesmit pirmajam jūnijam) ir īstais brīdis sākt kaut ko jaunu un apgūt angļu valodu. Valodumacibas.lv pieejamie angļu valodas kursi ir lieliska investīcija ikvienam, kurš vēlas papildināt esošās zināšanas un apgūt kaut ko jaunu.

Ielūkojieties vietnē Valodumacibas.lv jau tūlīt un piesakieties sev piemērotākajām nodarbībām – angļu valodas kursi jau gaida!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)