Banner 980x90

5 pazīmes, ka zobārstniecība ir bērnam draudzīga

Zobārstniecība, uz kuru bērns dodas ar prieku un bez bailēm – vai tas ir iespējams? Jā, ja izvēlēta mūsdienīga bērnu zobārstniecība, kas ir parūpējusies par mazo pacientu fizisko un emocionālo komfortu.

Esam apkopojuši dažas pazīmes, kuras vajadzētu meklēt, izvēloties bērnu zobārstniecību. Īpaši, ja bērns pie zobārsta vai zobu higiēnista dodas pirmo reizi, kad noteikti ir jāgādā par vislabāko iespējamo pieredzi, lai nerastos bailes un nepatika pret zobārsta apmeklēšanu. Raksts veidots sadarbībā ar ģimenes zobārstniecību "Dr. Apines Klīnika".

Zobārstniecībā ir bērnu stūrītis
Bērnu stūrīši ir katras sevi cienošas un uz apmeklētāju komfortu vērstas iestādes norma. Bērnu stūrītis palīdz mazajiem pacientiem negarlaikoties, pakavēt laiku un novērst nelāgās domas. Ja zobārstniecība, ko esat noskatījuši savām atvasēm, nav parūpējusies par mazo pacientu nodarbināšanu, tad diez vai šo var saukt par bērniem draudzīgu vietu.

Vide veidota mājīga un ērta
Interjera risinājumiem ir ļoti būtiska loma tajā, kā pacients jūtas. Tas attiecas gan uz lieliem, gan maziem pacientiem. Ne par velti ārsti apgalvo, ka slimnīcās, kur ārstējas bērni, ir ļoti svarīgi, lai vide būtu gaiša, patīkama, uzmundrinoša, krāsaina. Tas pats attiecas arī uz zobārstniecību, jo arī šeit bērns jutīsies pozitīvāks un priecīgāks mājīgā, ērtā un skaistā vidē. 

Labošanas laikā bērns var skatīties multfilmas
Gan lielākiem, gan mazākiem bērniem mazināt satraukumu un bailes, sēžot zobārsta krēslā, ļoti labi palīdz ekrāns, kurā var skatīties iemīļotās multfilmas. Arvien vairāk zobārstniecības ievieš šādus ekrānus savos kabinetos, lai nodrošinātu bērniem vēl patīkamāku vidi. 

Zobārstniecībā laipni gaidīti arī paši mazākie pacienti


Laba bērnu zobārstniecība pilnībā savu vārdu attaisno tad, ja speciālisti ir gatavi pieņemt arī pašus mazākos pacientus un parūpēties par viņu mutes veselību. Nav retums, kad vecāki sastopas ar atteikumu, kad grib pie zobārsta vai higiēnista pierakstīt savu 1–2 gadus veco bērnu, jo speciālisti nestrādājot ar tik maziem bērniem. 

Profesionāla bērnu zobārstniecība nodrošinās zobiņu aprūpi jau no pirmās vizītes, ko iesaka veikt jau gada vecumā, lai pārliecinātos par zobu šķilšanās procesu un veselību.

"Dr. Apines Klīnikā" pieejama pilnvērtīga bērnu zobārstniecība – higiēna, labošana, raušana. 

Tiek nodrošināta bērniem atbilstoša komunikācija
Par grūtāko daļu bērnu zobārstniecībā var uzskatīt profesionālu un bērna vecumam pielāgotu komunikāciju. Zobārsts vai higiēnists, kura krēslā sēž mazais pacients, ir gan pedagogs, gan psihologs, gan sava aroda speciālists. Jo tikai tad iespējams panākt labu rezultātu – aprūpētus zobiņus, priecīgu bērnu un apmierinātus vecākus.

Vecākiem nav jāsamierinās ar neatbilstošu attieksmi vai komunikāciju ne savā, ne bērna virzienā. Labāk uzreiz meklēt citu zobārstniecību, kur speciālistiem pietiks pacietības un iejūtības. Šādi ārsti patiešām ir, viņu kļūst arvien vairāk, jo zobārstniecībās stabili ienāk jaunā speciālistu paaudze, kas strādā pēc mūsdienīgiem pakalpojumu kvalitātes standartiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)