Banner 980x90

Ābelnieks: Reorganizējamās novada vidusskolās klašu skaits pamatskolas posmā ir pietiekams

Jelgava, 3.nov., LETA. Bauskas novada Uzvaras un Īslīces vidusskolās, kas no nākamā mācību gada tiks reorganizētas par pamatskolām, klašu skaits pamatskolas posmā ir pietiekams, aģentūrai LETA pauda novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL-TB/LNNK).

Lai arī pētījumā "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" abas izglītības iestādes ieteikts reorganizēt par sākumskolām, domes priekšsēdētājs uzskata, ka tas nav nepieciešams, jo pamatskolas posmā abās skolās ir pietiekams izglītojamo skaits.

"Tik radikālu lēmumu nepieņemsim," piebilda Ābelnieks.

Domes priekšsēdētājs atgādināja, ka pašvaldība veic skolu tīkla optimizāciju, un ir pieņemti arī lēmumi par vairāku pamatskolu reorganizāciju par sākumskolām.

"Mēs jau pieņēmām lēmumus, ko citas pašvaldības pirms vēlēšanām nespēja izdarīt," pauda domes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka pētnieki iesaka Bauskā attīstīt abas esošās vidējās izglītības iestādes - valsts ģimnāziju un 2.vidusskolu.

Uzvaras vidusskolu strauja iedzīvotāju skaita samazināšanās un nepietiekamā vidusskolēnu skaita pētījumā ieteikts pārveidot par sākumskolu. Arī Bērzos esošo Īslīces vidusskolu ieteikts reorganizēt par sākumskolu, jo vecāko klašu skolēni mācības var turpināt tuvajā Bauskā.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka par Uzvaras un Īslīces vidusskolu reorganizāciju Bauskas novada dome lēmusi 2015.gadā, bet skolu audzēkņu vecāki īstenojuši vairākas iniciatīvas un aktivitātes, lai nepieļautu skolu reorganizāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)