Banner 980x90

Akcija "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!" sāksies maijā

Jelgava, 11.dec., LETA. 2018.gada akcija "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!" sāksies 1.maijā un turpināsies līdz 25.septembrim, aģentūru LETA informēja projekta vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.

Jonišķos, Sarkanajā sinagogā, Bauskas, Iecavas, Rundāles, Vecumnieku novada pašvaldības Latvijā un Biržu, Pasvales, Pakrojas un Jonišķu pašvaldības Lietuvā parakstīja sadarbības līgumu par starptautiska tūrisma projekta realizāciju nākamajā gadā. Sadarbības līguma mērķis ir veicināt tūrisma objektu, pasākumu un pakalpojumu attīstību sadarbības partneru teritorijās. Galvenie projekta uzdevumi ir rosināt iedzīvotājus ceļot un atklāt kaimiņu tūrisma objektus un pakalpojumus, veicināt uzņēmējdarbības un tūrisma attīstību, organizēt kopīgu projekta akciju.

Projekta rezultātā tiks izveidots kopīgs maršruts un brošūra "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!" latviešu un lietuviešu valodā. Tajā būs iespēja iepazīt 40 objektus tai skaitā astoņus pasākumus, kā arī naktsmītnes un ēdināšanas vietas Latvijā un Lietuvā. Lai radītu lielāku interesi par šo maršrutu, tiks organizēta projekta akcija, kurā iekļauta 24 vieta - no katras iesaistītās pašvaldības divi apskates objekti un viens pasākums.

Akcijas atklāšana paredzēta 1.maijā Pakrojā, bet noslēgums 13.oktobrī Bauskā. Akcijas balvās 8 velosipēdi un Dāvanu kartes no iesaistītajiem sponsoriem.

Jau vēstīts, ka, izvērtējot šogad īstenoto tūrisma projektu, pierobežas pašvaldības lēmušas arī nākamgad īstenot akciju "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!".

Nākamgad projektā iesaistīsies ne tikai Bauskas, Iecavas, Rundāles, Vecumnieku, Pakrojas, Pasvales un Biržu pašvaldības, bet arī Jonišķu pašvaldība Lietuvā. Projekta kopējās izmaksas ir 8000 eiro, katrai no iesaistītajām pusēm finansējot 1000 eiro.

Tāpat ziņots, ka šāda akcija rīkota arī šogad. Jau 2016.gada nogalē kaimiņu novadi sāka sarunas par kopīgu sadarbību tūrisma jomā, tiekoties vairākās darba grupās. Līdz šim sadarbība starp minētajām pašvaldībām notika tikai sadraudzības pilsētu vadības līmenī, tāpēc tika izteikts priekšlikums to izvērst plašāk - orientējoties arī uz iedzīvotāju iesaisti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)