Banner 980x90

Amatu pamet reorganizējamā Iecavas tirgus un komunālā uzņēmuma vadītājs

Rīga, 28.nov., LETA. 2018.gada pirmajās dienās amatu atstājis apvienojamo SIA "Iecavas tirgus" un SIA "Dzīvokļu komunālā saimniecība" vadītājs Jānis Feldmanis, aģentūra LETA uzzināja Iecavas novada pašvaldībā.

Pašvaldībā pauda, ka amatu Feldmanis atstājis pēc paša iniciatīvas.

Lai nodrošinātu kapitālsabiedrību institūcijas rīcībspēju, līdz brīdim, kad nominēšanas kārtībā Iecavas novada domes kapitāla daļu turētāja pārstāvis, domes priekšsēdētājs Aivars Mačeks (VL-TB/LNNK) amatā ievēlēs citu kandidātu, pagaidu valdes locekļa pienākumus pildīs Vilnis Millers, kurš jau iepriekš ir pildījis "Dzīvokļu komunālās saimniecības" valdes locekļa pienākumus. Tuvākajā laikā pašvaldība plāno publiskot prasības kandidātiem.

Jau vēstīts, ka "Iecavas tirgus" tiks apvienots ar "Dzīvokļu komunālo saimniecību". Lai optimizētu tirgus darbu, deputāti atbalstījuši lēmumu sākt komunālā uzņēmuma un tirgus reorganizācijas procesu apvienošanās ceļā - pievienojot kapitālsabiedrību "Iecavas tirgus" uzņēmumam "Dzīvokļu komunālā saimniecība".

Kopš pavasara Iecavas novada dome izskatīja iespēju likvidēt, atsavināt vai apvienot ar "Dzīvokļu komunālā saimniecība" citu savu uzņēmumu - "Iecavas tirgu".

Kopš aprīļa beigām pašvaldības kapitālsabiedrības valdes locekļa pienākumus uzdots pildīt Feldmanim, kurš vada "Dzīvokļu komunālo saimniecību". Darba attiecības ar līdzšinējo Iecavas tirgus vadītāju Jāni Ošiņu ir izbeigtas, jo viņš nolēmis doties pensijā. Ošiņš Iecavas tirgu vadīja kopš 1994.gada 6.maija, kad tika izveidots pašvaldības bezpeļņas uzņēmums. 2004.gada 22.aprīlī tas tika pārveidots par kapitālsabiedrību.

Ošiņš norādīja, ka atšķirībā no laika pirms 24 gadiem pašlaik ekonomiska pamatojuma tirgus attīstībai nav, un tirgumir grūti pastāvēt kā atsevišķai struktūrvienībai ar savu vadītāju, grāmatvedi un citiem darbiniekiem.

"Ja ikdienā var iekasēt īres maksu tikai no 13 tirgotājiem kioskos, tas ir par maz, lai nodrošinātu atalgojumu četriem pastāvīgajiem kapitālsabiedrības darbiniekiem," atzina ilggadējais uzņēmuma vadītājs.

Tāpat ziņots, ka 2017.gadā par 8% samazinājies pašvaldības kapitālsabiedrības "Iecavas tirgus" apgrozījums. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 64 900 eiro, kas ir par 8% mazāk nekā vēl pirms gada, kad tas sasniedza 70 626 eiro.

Iecavas tirgum izdevās samazināt zaudējumus, kas 2016.gadā bija 5144 eiro, bet pagājušajā gadā - 4685 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)