Banner 980x90

Aptauja: Ceturtdaļa Bauskas novada jauniešu tuvākajā laikā plāno pārcelties

Jelgava, 24.jūl., LETA. 25% Bauskas novada jauniešu plāno tuvāko trīs gadu laikā pārcelties uz dzīvi citur, liecina Bauskas novada pašvaldības veiktās aptaujas rezultāti.

Lielākā daļa vēlas pārcelties uz dzīvi citur Latvijā, bet piektā daļa - uz ārvalstīm.

Aptauja liecina, ka aptuveni 57% Bauskas novada jauniešu ir apmierināti ar Bauskas novadu kā vietu, kur dzīvot, strādāt un pavadīt brīvo laiku, bet aptuveni 28% pauž pretēju viedokli.

Lūgti novērtēt, kur jaunieši plāno dzīvot tuvāko trīs gadu laikā, 40% jauniešu apgalvoja, ka neplāno mainīt savu dzīvesvietu, bet kopumā 25% plāno tuvāko trīs gadu laikā pārcelties uz dzīvi citur.

Aptauja arī liecina, ka Bauskas novada jauniešiem ir izteiktas funkcionālās saiknes ar Latvijas galvaspilsētu - 35% Bauskas novada jauniešu Rīgā iepērkas, 30% pavada savu brīvo laiku, 58% apmeklē ārstus-speciālistus, 61% apmeklē kultūras un izklaides pasākumus. Saikne ar Rīgu ir izteiktāka nekā ar citām apdzīvotām vietām reģionā vai citur Latvijā, pauda pašvaldībā.

Aptaujā, kurā piedalījās ap 400 jauniešu, apzināts jauniešu viedoklis un vērtējums arī par citiem jautājumiem - jauniešu dalība dažādās brīvā laika un interešu izglītības aktivitātēs, uzskati par novada pašvaldībai risināmajiem jautājumiem jauniešu sfērā, vērtējumi par iespējām ietekmēt pašvaldības pieņemtos lēmumus, informācijas ieguves avoti.

Jauniešu aptaujāšanu veica novada pašvaldība sadarbībā ar biedrību "Apvienība jums" un jaunatnes jomas pētnieku Gintu Klāsonu. Pašlaik notiek visu apkopoto datu analīze. Bauskas novada domes septembra sēdē pētnieks deputātiem prezentēs pētījuma rezultātus un izstrādātos priekšlikumus darba ar jaunatni pilnveidošanai Bauskas novada pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)