Banner 980x90

Atceroties 1991.gada barikādes, Bauskā rādīs dokumentālo kino

Trešdien, 20.janvārī, godinot barikāžu aizstāvjus un atzīmējot 25.gadadienu kopš 1991.gada janvāra notikumiem Latvijā, Bauskas Kultūras centrs aicina uz dokumentālo kino un tikšanos ar filmu "Četros no rīta mežā" un "Četrreiz katrs viens" veidotājiem.

Kā pilsētas informācijas portālam Bauska24.lv pavēstīja Bauskas Kultūras centra sabiedrisko attiec'bu speciāliste Elīna Māla, baušķenieka Reiņa Ūbeļa režisētā filma "Četros no rīta mežā", kas kultūras centrā būs skatāma plkst.18.00, ir dokumentālā filma par cilvēkiem, kuri dara savu ikdienas darbu un reizē gatavojas aizsargāt savu dzimteni – stāsts par piecām personībām Latvijas militārajos spēkos. Tā seko līdzi Nacionālo bruņoto spēku majoram un buļļu audzētājam Ventam, Zemessardzes kaprālim un Ventspils muzeja vēsturniekam Artūram, zemessargam un bērnu pedagoģei Gunitai, vecākajam zemessargam un veterinārārstam Viesturam un Kaujas bataljona seržantam un bruņiniekam Gatim - viņu civilajā dzīvē un militārajā pasaulē. Filma ir kā laika kapsula, kas sevī ietver 2015.gada Latviju, tās cilvēkus un vērtības, kas kalpo kā patriotisma atskaites punkts saspringtajā situācijā Eiropā.

Savukārt plkst.19.30 kultūras centrā tiks demonstrēta Sandija Semjonova un Ata Klimoviča veidotā dokumentālā filma "Četrreiz katrs viens". Tā vēsta par četriem puišiem, kuri piedzima un uzauga vienā laikā ar Latvijas valsti, un kopā ar to tika ierauti karā, kurā gan valsts, gan cilvēka cerība un cīņa bija palikt dzīvam. Šie četri vīri, lai gan tolaik bija vēl tik jauni, atradās tuvāk nāvei nekā dzīvei. Tomēr karš viņus nesamala, un katrā no viņiem izdzīvoja un patvērās Latvijas valsts. Viņiem pietika spēka ar cilvēcību noturēties pretim naidīgajai padomju tagadnei un trimdas grūtībām, likt lietā savas spējas, strādāt un sagaidīt Latvijas valsts atgriešanos.

Lai arī neviena dokumentālā filma neatspoguļo tieši barikāžu laiku Latvijā, tās abas stāsta pat latviešiem – vienkāršiem cilvēkiem ar stingrām un skaidrām vērtībām. Jo vēsture ir pierādījusi, ka latviešu patriotisma gars, kā strēlniekam vai leģionāram, tā barikāžu dalībniekam, ir gana spēcīgs, lai, neskatoties ne uz ko, pārspētu daudz varenākus pretiniekus.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)