Banner 980x90

Augstās olu cenas eksporta tirgos ļauj "Balticovo" pērn panākt divkāršu peļņas kāpumu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
AS "Balticovo" apgrozījums 2015.gadā bija 45,9 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 42,8 miljonus eiro, savukārt peļņa bijusi 5,6 miljoni eiro, kas ir vairāk nekā dubults pieaugums, salīdzinot ar 2014.gadā nopelnītajiem 2,15 miljoniem eiro.

Kā aģentūru LETA informēja "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Vadims Vlasovs, veiksmīgos peļņas rādītājus sekmēja negaidīti augstās olu cenas Eiropā, ko pērn izraisīja putnu gripas uzliesmojums ASV. Jau vēstīts, ka problēmas ASV olu industrijā nostādīja izdevīgā situācijā visus Eiropas olu ražotājus, tostarp "Balticovo".

Vienlaikus Vlasovs atzina, ka tik labvēlīgi apstākļi Eiropas olu ražotājiem cik spēji sākušies, tik krasi beidzās jau 2016.gada sākumā un jau radījuši olu pārprodukciju un cenu kritumu.

"Jau šobrīd ir zināms, ka pēc veiksmīgi aizvadītā gada, seko pārbaudījumu pilns 2016.gads daudziem olu ražotājiem Eiropā," atzina Vlasovs.

Viņš arī norādīja, ka uzņēmumā pērn saražoti 620 miljoni olu, kas ir 9% vairāk nekā 2014.gadā, savukārt eksports veidoja 65% no kopējā apgrozījuma. Papildus jau gadiem ilgi nostiprinātajai sadarbībai, Eiropas Savienībā sākts olu produktu eksports arī uz Beļģiju un Bulgāriju, bet sadarbība ar klientiem Slovēnijā ievirzīta jaunā kvalitātes līmenī.

Veiksmīgs bija arī graudu iepirkums pagājušajā gadā, jo rudens lietavas neskāra vietējos graudaugu audzētājus, līdz ar to 2,8 miljoniem uzņēmuma dējējvistu savlaicīgi un uz izdevīgākiem nosacījumiem izdevās iepirkt rekordlielus graudu krājumus ziemai.

Kopējie pārdošanas rādītāji 2015.gadā pieauga visām galvenajām produktu kategorijām, salīdzinot ar 2014.gadu.

"Vislielāko pārdošanas apjomu kāpumu piedzīvoja šķidrie olu produkti un vārīto olu produkti, kurus esam pārdevuši par 20% vairāk nekā 2014.gadā. Šie mūsdienīgie, augstās kvalitātes un Eiropā tik iecienītie olu produkti šī gada "Balticovo" produktu portfelī veidoja jau vairāk nekā 25% no kopējā apgrozījuma," sacīja uzņēmuma vadītājs.

Tāpat viņš norādīja, ka pagājušajā gadā daudz uzmanības veltīts iekšējo ražošanas un vadības procesu uzlabošanai. Veikta virkne uzlabojumu saistībā ar dējējvistu barošanu un jaunputnu audzēšanu, kā arī iegūts BRC kvalitātes vadības sistēmas augstākā līmeņa vērtējums.

Kā ziņots, "Balticovo" tirgus daļa Latvijā ir ap 40%. Uzņēmumā 2016.gadā strādā 246 darbinieki.

Uzņēmuma īpašnieks ar 95% uzņēmumu akciju ir Latvijas pilsoņiem piederošais BCO.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, BCO īpašnieki kopš 2009.gada 17.decembra ir Tatjana Poplavska (67% kapitāldaļu) un Valdis Grimze (33% kapitāldaļu).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)