Banner 980x90

Augusta sākumā atzīmēs Bauskas svētkus "Bauskas smeķis"

Ilustratīvs foto/ Foto: Bauska24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Bauska24.lv
Īstu piedzīvojumu garšas un kultūras pasaulē augusta sākumā sola pilsētas svētki "Bauskas smeķis", kas norisināsies 5. un 6.augustā Bauskā, pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Bauskas Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Bukšs.

Svētku ieskaņas pasākums 5.augustā notiks Saules dārzā pie Plūdoņa pieminekļa, kad šeit ar Imanta Kalniņa dziesmu programmu viesosies dziesminiece Austra Pumpure un "Austrasbērni". Pirmās pilsētas svētku dienas vakarā Bauskas Kultūras centrā būs skatāma latviešu rokmūzikas triloģijas "Savējie sapratīs." pirmās filmas "Sešdesmitie. Sākums." pirmizrāde Bauskā, ko papildinās iespēja tikties ar filmas varoņiem – Bauskas pusē dibinātās grupas "Katedrāle" dalībniekiem – Gunāru Šimku un Ingvaru Leiti.

Svētku otrā diena iesāksies ar Bauskas novadā ražoto labumu tirdziņu. No plkst.11.00 Rīgas ielu pie Rātslaukuma piepildīs Bauskas gardumi – vietējo saimnieku, mājražotāju, uzņēmēju un ēdināšanas uzņēmumu gādāti produkti, ēdieni un dzērieni. Lai vietējo labumu prezentēšana, izzināšana un baudīšana ritētu lustīgāk, Rātslaukumā par svētku atmosfēru rūpēsies Bauskas jaunie dziedātāji no vokālajām studijām "Pigoriņi", "Saules zaķi", "Tirli Bums", popgrupa "DoReMi" un grupa "Bekars", kā arī deju grupa "Lēra".

Jaunākajiem svētku dalībniekiem laukumā pie t/c "Rimi" darbosies "Annels" atrakcijas, Pasta ielā darbosies "Priekatrakcijas" un sejiņu apgleznošana, apvienības "Jums" radošās darbnīcas bērniem un "Miss Dimanta foto" skaistumkonkursa atlases foto sesija. Laukumā pie Plūdoņa un Saules ielas krustojuma Valsts policijas stends ar Runci Rūdi un Bebru Bruno - grīdas spēle, atstarotāju darbnīca, krustvārdu mīklas, ieroču izstāde, speciālā ekipējuma piemērīšana, pirkstu nospiedumi.

Svētku apmeklētājus un īpaši tos, kas smeķīgos Bauskas labumus būs jau iepazinuši, biedrība "Nasta" aicinās piedalīties spēka un izturības atrakcijā, tāpat notiks arī sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" Bauskas posms, kurā, sacenšoties ar citām Latvijas pilsētām, baušķenieki varēs pārbaudīt savus spēkus svaru stieņa spiešanā guļus. Svinībās klātesošs būs arī mītiskais tēls tante Bauskā, kas sadarbībā ar apvienību "Jums" lūkos izzināt Bauskas iedzīvotāju ieteikumus Latvijas simtgades pasākumiem, jo, ja "Tante Bauskā teica tā...", tad tā noteikti arī notiks! Bauskas novada domes stāvlaukumā notiks strītbola sacensības, kurās aicināti piedalīties groza bumbas lielāki un mazāki meistari. Savukārt Rīgas un Kalna ielas krustojumā pie tilta svētku apmeklētājus izglītos Valsts robežsardzes prezentācijas. Baušķeniekus un pilsētas viesus svētkos sveiks arī Vācijas kamerorķestris, kas koncertēs plkst.16.00 Bauskas pilī.

Svētku vakara skatuves programma, kas sāksies plkst.18.00 Rātslaukumā ar apvienības "Jums" raidījuma šovu "5 krēsli un 15 cepumi" un Bauskas mājražotājiem, solās būt "garšīga" visa vakara garumā. Turpinājumā gardēžu paraugstunda – "RīgaTV24" kulinārijas raidījuma šovs "La Dolce Vita. Ar Roberto" kopā ar Bauskas vadošajām kafejnīcām, restorāniem un krogiem, gatavojot kādu īstenu Bauskas gardumu. Un kā kārtīgā šovā pienākas, kamēr gardumi top, uzstāsies mākslinieki -  vokālais ansamblis "Eliksīrs" un "Suitu sievas".

Vakara koncertā uzstāsies Laimis Rācenājs un grupa "Neaizmirstulītes", izpildot latviešu un pasaules estrādes mūzikas šedevrus. Svētku apmeklētājus ar koncertu priecēs arī īsts Latvijas rokenrols grupas "Keksi" izpildījumā, bet nakts balli spēlēs muzikāli izglītotie un pieredzējušie grupas "Coco Orchestra"mūziķi.

Gatavojoties svētkiem un svētku laikā, baušķenieki un pilsētas viesi aicināti aktīvi iesaistīties svētku atspoguļošanā sociālajos medijos, lietojot svētku oficiālo tēmturi #BauskasSmeķis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)