Banner 980x90

Autoceļa pārbūve no Pilsrundāles līdz Svitenei izmaksās 2,2 miljonus eiro

Jelgava, 5.sept., LETA. Rundāles novada pašvaldība pārbūvēs pašvaldības ceļu Pilsrundāle-Svitene, kas izmaksās 2 242 764 eiro, lēmuši novada domes deputāti.

Pašvaldībā skaidro, ka ceļš jau vairākus gadus ir nepieļaujami kritiskā stāvoklī - esošais grants segums rudens-ziemas un ziemas-pavasara periodos, kad nav iespējama ceļa klātnes planēšana, ir praktiski neizbraucams, jo ir dziļi ceļa klātnes iesēdumi, pamatkārtas atsegumi, no kuriem virspusē nāk melnzeme un māls. Vietām ceļa segums noņemts tik dziļi, ka atklātas caurteku dzelzsbetona konstrukcijas.

Autoceļu ikdienā izmanto vismaz 18 uzņēmumi, pa to kursē sabiedriskais transports, kura maršruts savieno Svitenes pagasta centru ar Rundāles novada administratīvo centru un tuvāko reģionālās nozīmes attīstības centru - Bausku. Tāpat ceļš nodrošina nokļūšanu līdz Pilsrundāles vidusskolai un tās struktūrvienībai Mūzikas skolai. Pašvaldībā skaidro arī, ka lielākā daļa Svitenes pagasta iedzīvotāji izmanto autoceļu nokļūšanai uz darba vietām Rundāles novada administratīvajā centrā, Pilsrundāles vidusskolā, Rundāles pilī, Bauskā un Rīgā.

Pašvaldība secināja, ka ceļš ir stratēģiski svarīgs, tāpēc nolemts pieteikt tā remontu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projektā. Kopējās ieceres izmaksas ir 2 242 764 eiro, no kurām 1 170 000 eiro finansēs ELFLA, bet 1 072 764 - Rundāles novada pašvaldība. Projekta priekšfinansēšanu un līdzfinansēšanu plānots nodrošināt, ņemot kredītu Valsts kasē.

Jau vēstīts, ka iepriekš dome lēmusi no VAS "Latvijas Valsts ceļi" bez atlīdzības pārņemt ceļa Pilsrundāle-Svitene-Klieņi grants posmu no Rundāles pils muzeja līdz Svitenes ciemam, tas ir, no 1,42.kilometra, kur beidzas asfaltētā daļa aiz Rundāles pils, līdz 9,17.kilometram - līdz Svitenei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)