Banner 980x90

Bauskā noris potenciālo Pašvaldības policijas darbinieku izvērtēšana

Jelgava, 12.febr., LETA. Bauskas novada pašvaldība pašlaik izvērtē topošās struktūrvienības - Pašvaldības policijas - potenciālos darbiniekus, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības izpilddirektors Jānis Kalinka.

Sākotnēji policijā strādās astoņi darbinieki, un pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos priekšnieka, kārtībnieku, vecākā inspektora un inspektoru vakancēm. Atsaucība vakancēm esot pietiekama un pašlaik pretendenti tiek izvērtēti.

Kalinka skaidroja, ka Pašvaldības policija strādās telpās, kas pašlaik atvēlētas Sabiedriskās kārtības nodaļai. Telpas ir pietiekami lielas, lai tajās varētu nodrošināt darbavietu visiem policistiem arī pēc tam, kad štata vietu kļūs vairāk.

Savukārt nepieciešamā aprīkojuma sagāde likumsargiem tiks sākta, tiklīdz darba pienākumus sāks pildīt policijas priekšnieks un vecākais inspektors.

Kalinka izteica cerību, ka Pašvaldības policija tiks izveidota ar 1.martu, kā tas ieplānots iepriekš.

Jau vēstīts, ka Bauskas novada Pašvaldības policija darbu sāks 2018.gada 1.martā.

Jaunās struktūrvienības nolikumā norādīts, ka Pašvaldības policijas pamatpienākums ir aizsargāt personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības, pašvaldības un valsts intereses no noziedzīgiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem. Tāpat policija kontrolēs pašvaldības saistošo noteikumu izpildi, par kuru pārkāpšanu paredzēta administratīvā atbildība.

Policija būs pakļauta pašvaldības izpilddirektoram.

Tāpat ziņots, ka Bauskas novadā, kur pašlaik darbojas Sabiedriskās kārtības nodaļa, plānots izveidot pašvaldības policiju.

Lai arī ir apspriesta iespēja veidot jaunu struktūrvienību ar tuvējiem - Vecumnieku, Iecavas un Rundāles - novadiem, jauna struktūra taps atsevišķi no citiem novadiem.

Plānots, ka Pašvaldības policijā būs 15 darbinieki, un sākotnējās izmaksas lēšamas ap 400 000 eiro. Tā kā izmaksas ir lielas, jaunā iestāde taps pakāpeniski. Nākotnē plānots nodrošināt inspektorus arī pagastos.

Galvenais iemesls, kāpēc nolemts par jaunas struktūras veidošanu, ir policijas darbinieku pilnvaras, jo esošās nodaļas kārtībniekiem nav iespējas aizturēt personas, un jāsauc Valsts policija, savukārt Pašvaldības policijas darbiniekiem šādas pilnvaras būs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)