Banner 980x90

Bauskā atklās piemiņas plāksni sabiedriskajam darbiniekam Vilim Olavam

Jelgava, 17.maijs, LETA. Rīt, 18.maijā, Bauskā tiks atklāta piemiņas plāksne sabiedriskajam darbiniekam un publicistam Vilim Olavam, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada domē.

Saistībā ar novadnieka Olava 150.dzimšanas dienu, kas tiks atzīmēta 18.maijā, un viņa ieguldījumu neatkarīgas Latvijas valsts izveidošanā, pie Bauskas Bērnu un jauniešu centra ēkas Rīgas ielā 8, kurā savulaik viņš ir mācījies, plānots atklāt piemiņas plāksni.

Bauskas novada domes deputāti plāksnes izveidošanai lēmuši piešķirt 709 eiro.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Olavs dzimis 1867.gadā Bauskas Pilsmuižas Olavās, miris 1917.gadā Somijā, 1921.gadā pārapbedīts Rīgas Meža kapos.

Olavs rosīgi darbojies sabiedriskajā dzīvē, bija Rīgas Latviešu biedrības Zinību komisijas priekšnieks, laikraksta "Balss" redaktors. Par avīzē publicētajiem rakstiem viņam piesprieda gadu cietumsoda.

Pirmā pasaules kara laikā Olavs strādāja latviešu bēgļu palīdzības organizēšanas darbā.

Rakstījis par Latvijas un Rīgas Latviešu biedrības vēsturi, interesējies par ētikas un reliģijas jautājumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)