Banner 980x90

Bauskā notiks Kantrimūzikas festivāls

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Pirmais Bauskas Kantrimūzikas festivāls notika 1999.gadā Bauskas Pilskana estrādē un šogad festivāls svin savu pilngadību - no piektdienas, 8.jūlija līdz sestdienai, 9.jūlijam notiks 18.Bauskas Kantrimūzikas festivāls, pilsētas informācijas portāls Bauska24.lv uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Festivāla organizatori izziņo festivāla grupas - "Wayne Law" no Austrālijas, Jonis no Lietuvas, "Kaidi & Barn Brothers" no Igaunijas, "Dutch Eagles" no Nīderlandes, kā arī no Latvijas grupas - "Dakota", "Flame & Rolltones", "Tequila", Aivars Birzmalis, "Sestā Jūdze", "Apvedceļš", Aldis Rullis, "Klaidonis", "Jauna diena" un dziedātājs Mārtiņš Jātnieks.

Septiņpadsmit gadu laikā Bauskas Kantrimūzikas festivālā piedalījušās 26 Latvijas grupas un 32 ārvalstu grupas no ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Vācijas, Polijas, Slovākijas, Beļģijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Luksemburgas, Dānijas, Krievijas, Igaunijas un Lietuvas. Ar īpašu lepnumu jāatzīmē, ka festivālā ir uzstājušies tādas kantrimūzikas zvaigznes kā The Bellamy Brothers un Asleep At The Wheels.

Katru gadu festivāls pulcē tūkstošiem kantrimūzikas cienītāju gan no Latvijas, gan no tuvākām un tālākām ārzemēm. Festivāla laikā apmeklētajiem tiek piedāvāts plašas izklaides iespējas gan bērniem, gan pieaugušajiem, iespēja nobaudīt latviešu virtuves ēdienus, leģendāro Bauskas alu. Otrā diena sākas ar bezmaksas koncertu pilsētās centrā un līnijdeju aktivitātēm.

Šogad festivāla jaunums ir festivāla sadarbības partnera portāla "Draugiem.lv" jauno mūziķu kantri skatuve, uz kuras organizatori dos iespēju festivālā uzstāties jaunajiem māksliniekiem. Konkursa noteikumi būs pieejami "Draugiem.lv" mājas lapā sākot no maija sākuma, bet aprīlī jau būs zināmas tās jaunās grupas, kas uzstāsies festivālā.

Festivāla galvenais mākslinieks Wayne Law ir viens no atzītākajiem kantimūzikas izpildītajiem un komponistiem Austrālijā. Vairākkārt nominēts no Austrālijas Kantrimūzikas asociācijas kā labākais vokālists un dziesmu autors. Regulāri saņem piedāvājumus un sacer dziesmas kantrimūzikas Mekas Našvillas mūziķiem. Viņš Bauskas kantrimūzikas festivālā uzstāsies ar pavadošo grupu no Francijas, kuru sniegumā varēsim baudīt gan kantrimūzikas balādes, gan dinamiskas kompozīcijas. Wayne Law jau ir viesojies Lietuvā, Polijā, Zviedrijā, Itālijā, Spanijā un citur.

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)