Banner 980x90

Bauskā par teju diviem miljoniem eiro pārbūvēs Pilskalna ielu

Rīga, 28.nov., LETA. Šomēnes sākti pirmie darbi Pilskalna ielas pārbūvē Bauskā, un projekta kopējās izmaksas sasniedz teju divus miljonus eiro, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Šogad objektā paredzēti sagatavošanās darbi - koku un krūmu ciršana -, bet ielas pārbūve sāksies nākamā gada pavasarī. Kopējās pārbūvējamās ielas brauktuves garums ir 1270 metri, bet platums seši metri.

Visā ielas garumā līdz Kraujas ielai paredzēts izbūvēt gājēju-velosipēdistu celiņu. Ņemot vērā ierobežoto ielas izbūves zonu un esošo, nesen izbūvēto laternu novietojumu, trases sākumā un beigās paredzēta pusotru metru plata ietve, bet trases vidusdaļā, kur paredzēta lielākā velosipēdistu plūsma - dalītais celiņš ar platumu 3,1 metri.

Ielas kreisajā pusē no trases sākumā un pie pilsētas stadiona, kā arī ielas labajā pusē trases beigās paredzēts rekonstruēt esošo gājēju ietvi. Gājēju ietves zonā, visā pārbūvējamā posma garumā un visās noejās, ievērojot vides pieejamības prasības, paredzēts izbūvēt taktilā bruģa joslas.

Pilskalna ielas pārbūvi veiks būvuzņēmējs SIA "YIT Infra Latvija" par 1 959 362 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Būvuzraudzību nodrošinās SIA "BaltLine Globe" par 27 948 eiro, ieskaitot PVN, bet autoruzraugs ir SIA "DDP", un šis pakalpojums izmaksās 3267 eiro kopā ar nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)