Banner 980x90

Bauskā sāk vairāk nekā miljonu eiro vērtu Īslīces ielas atjaunošanu

Jelgava, 16.jūn., LETA. Bauskā sākta Īslīces ielas atjaunošanas projekta īstenošana, kas izmaksās 1 156 709 eiro, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Ceļu drošības audita ziņojumā pārbūvējamā ielas posma vizuālais stāvoklis ir novērtēts kā slikts. Ielas nomales ir izbraukātas, melnais segums ar plaisām un sabrucis, neatbilst lielajai kravas transporta plūsmai un slodzei, uzsver pašvaldībā.

Pa Īslīces ielu pārvietojas no 3000 līdz 5000 auto diennaktī, tai skaitā liels skaits kravas transportlīdzekļu. Deviņi no Bauskas novada 50 lielākajiem uzņēmumiem izmanto ielu ikdienā.

Īstenojot projektu, SIA "Leminkainen Latvija" atjaunos ielas posmu vairāk nekā kilometra garumā. Tāpat tiks izbūvēti divi stāvlaukumi - Īslīces ielā 8 un Īslīces ielā 1.

"Stāvlaukuma un atpūtas vietas izveide Īslīces ielā 1 būs priekšnoteikums vides un tūristu ērtību uzlabošanai, lai apmeklētu Bauskas pili Mūsas upes labajā krastā, un nodrošinās iedzīvotāju ērtības, īpaši lielo pasākumu laikā," uzsver pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Ilze Tijone.

Kā ziņots, piedaloties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) konkursā, Bauskas novada pašvaldība uzņēmējdarbības veicināšanai pārbūves Īslīces ielas posmu. Projekta kopējās izmaksas 1 156 709 eiro, no tām ERAF līdzekļi ir 473 856 eiro. Projekts tiks realizēts 24 mēnešos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)