Banner 980x90

Bauskā sāk veidot trīs miljonus vērtā baseina pamatus

Ilustratīvs foto/ Foto: Bauska24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Bauska24.lv
Trešdien, 20.jūlijā, sākta Bauskas novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) trīs miljonus vērtā infrastruktūras objekta - peldbaseina - pamatu betonēšana, aģentūru LETA informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova.

Daudzfunkcionālā sporta un atpūtas centra projektu paredzēts pabeigt 15 mēnešos.

Kā vēstīts, februārī BJSS direktore Biruta Grantiņa parakstīja līgumu ar SIA "Abora" par daudzfunkcionāla sporta un atpūtas centra būvniecību Salātu ielā 5A, Bauskā, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Sporta centrs ir plānots kā profesionālās interešu izglītības iestādes "Bauskas novada bērnu un jaunatnes sporta skola" struktūrvienība, kur tiks nodrošinātas visu Bauskas novada izglītības iestāžu, tostarp pirmsskolas izglītības iestāžu, audzēkņu sporta nodarbības peldbaseinā.

Būve projektēta divos stāvos. Ēka prioritāri paredzēta sporta aktivitātēm ar diviem baseiniem. Lielais peldbaseins paredzēts ar četriem 25 metrus gariem celiņiem. Peldbaseinā būs vieta cilvēku ar funkcionāliem traucējumiem ielaišanai baseinā.

Projektā paredzēts atsevišķs bērnu baseins pirmsskolas un sākumskolas posma izglītības iestāžu audzēkņiem ar dziļumu no 0,8 metriem līdz 0,6 metriem. Plānots, ka rehabilitācijas zona aizņems 15 procentus no kompleksa teritorijas.

SIA "Abora" valdes loceklis Juris Kravalis pauda, ka uzņēmumam ir pieredze ar līdzīgiem objektiem Kuldīgas un Ķekavas novadā. Kopējā parakstītā līgumcena, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ir 3 137 159 eiro.

Daudzfunkcionālā sporta un atpūtas centra būvniecībai Bauskas novada pašvaldība sistemātiski veikusi uzkrājumus. Lai nodrošinātu būvniecībai visus nepieciešamos finanšu līdzekļus, decembra domes sēdē deputāti apstiprināja ieceri ņemt aizņēmumu 1 637 158 eiro apmērā Valsts kasē.

Kā ziņots, Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc Lietuvas uzņēmuma "AB Panevežio statybos trestas" sūdzības izskatīšanas to atzinis par nepamatotu un atļāvis Bauskas novada pašvaldībai slēgt līgumu ar iepirkuma konkursa uzvarētāju SIA "Abora", aģentūra LETA uzzināja IUB.

Kā liecina IUB paziņojums, iesniegumu izskatīšanas komisija, izvērtējot sūdzību un iepirkuma gaitu, noraidījusi sūdzību un nolēmusi atļaut Bauskas novada pašvaldībai slēgt līgumu ar SIA "Abora".

Daudzfunkcionālā sporta un atpūtas centra būvniecības darbu līgumcena ir 2 592 693 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, un SIA "Abora" šajā iepirkumā uzvarējusi 13 pretendentu konkursā. Būvniecības kopējās izmaksas ir 3 137 159 eiro.

Deputāti novada domes pagājušā gada decembra sēdē apstiprināja ieceri ņemt aizņēmumu 1 637 158 eiro apmērā Valsts kasē ar tās noteikto aizņēmuma procentu likmi, no tiem 643 918 eiro - 2016.gadā, bet 2017.gadā - 993 240 eiro. Aizņēmuma atmaksas termiņš būs 30 gadi, paredzot, ka aizņēmuma pamatsummas atmaksa jāsāk 2018.gada martā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)