Banner 980x90

Bauskā sākta 486 092 eiro vērta Brīvības bulvāra rekonstrukcija

Jelgava, 12.apr., LETA. Bauskā sākta Brīvības bulvāra rekonstrukcija, kas izmaksās 486 092 eiro, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Projekta mērķis ir degradētās teritorijas atjaunošana Bauskas vecpilsētā, nodrošinot teritoriālu izaugsmi un jaunu darbavietu radīšanu. Plānota komunikāciju pārbūve, satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu uzstādīšana, apgaismojuma tikla un virsūdens kanalizācijas izbūve. Tāpat paredzēta bojāto mazvērtīgo un problemātisko koku izciršana, arī koku zaru apzāģēšana.

Pašvaldībā cer, ka rekonstrukcija uzlabos transportlīdzekļu pārvietošanās kvalitāti, risinās stāvvietu jautājumu pasākumu norises laika, ka arī uzlabos gājēju satiksmes drošību. Tāpat pašvaldībā gaida tūristu skaita palielināšanos, līdz ar to pieaugs arī sniegto pakalpojumu apjoms. Līdz šim ielas degradētais stāvoklis apgrūtinājis uzņēmējdarbību Bauskas vecpilsētas un pilskalna apkārtnē - auto stāvvietu trūkums ierobežojis piekļuvi mazajiem uzņēmējiem, ka arī piekļuvi pie Bauskas pilskalna, estrādes, Bauskas pils un pie dabas takas "Bauska".

Projekta kopējās izmaksas ir 486 092 eiro, un no tiem 246 558 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

Būvdarbus veic SIA "Viona" saskaņā ar SIA "BM projekts" izstrādāto tehnisko projektu, bet būvdarbu uzraudzību nodrošina SIA "BaltLine Globe". Būvdarbu izpildes termiņš saskaņā ar noslēgto līgumu ir 26 nedēļas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)