Banner 980x90

Bauskas mērs: Valdības deklarācijā trūkst konkrētības

Iepazīstoties ar jaunās valdības deklarāciju, Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL-TB/LNNK) secinājis, ka tajā ir daudz pozitīvā, taču trūkstot konkrētības.

Bauskas mērs aģentūrai LETA pauda, ka, viņaprāt, pozitīvi esot tas, ka valdības deklarācijā vērojama loģiska pēctecība iepriekšējās valdības darbībai un nav iecerētas nepārdomātas reformas reformu pēc.

"Kopumā deklarācija nav slikta, tomēr daudzās sadaļās gribētos redzēt vairāk konkrētības, piemēram, visādā ziņā apsveicamai tēzei "Prioritāri gādāsim par ģimeņu ar bērniem labklājību un nabadzības risku mazināšanu" neseko norādes uz tālākajiem soļiem, kā šo mērķi sasniegt," pauda Ābelnieks.

Viņaprāt, paredzamo darbību sarakstā visai maz esot pieminētas ar pašvaldībām saistītas lietas, tāpat niecīga ir sadaļa par reģionālo attīstību.

"Jācer, ka daudzas labo darbu ieceres tiešām tiks īstenotas, kaut vai valsts atbalsta programma pirmā mājokļa iegādei, kas būtu labs atspēriena punkts jaunajām ģimenēm," secināja Ābelnieks.

Kā ziņots, Saeima vakar ārkārtas sēdē apstiprināja Ministru prezidenta amatam atkārtoti izvirzītās Laimdotas Straujumas (V) veidoto valdību. Pirms parlamenta ārkārtas sēdes topošie koalīcijas partneri - partija "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - parakstīja valdības deklarāciju.

Minētajā apņemšanās dokumentā teikts, ka koalīcijas partneri vienojušies izveidot valdību, kura turpinās iepriekšējās valdības iesākto politiku, kas balstīsies uz ekonomiskās izaugsmes, fiskālās atbildības un makroekonomiskās stabilitātes, ilgtspējas, sociālās un teritoriālās solidaritātes, kā arī nozaru sadarbības principiem, nodrošinot regulāru dialogu ar sociālajiem partneriem un pilsonisko sabiedrību.

Deklarācijas teksts ir uzrakstīts uz 18 lapaspusēm, tas sadalīts trīs daļās un 183 punktos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)