Banner 980x90

Bauskas novada budžetā paredzēs 24 000 eiro zobārstniecības pakalpojumu nodrošināšanai bērniem

Jelgava, 29.dec., LETA. Bauskas novada domes 2018.gada budžetā 24 000 eiro tiks paredzēti zobārstniecības pakalpojumu nodrošināšanai novadā deklarētajiem bērniem, lēmuši novada domes deputāti.

Pašvaldības SIA "Zemgales mutes veselības centrs" domē skaidroja, ka 2018.gada valsts budžetā joprojām nav paredzēts finansējums 100% pašizmaksas segšanai, lai nodrošinātu valsts apmaksāto zobārstniecības pakalpojumu bērniem.

Lai nodrošinātu zobārstniecības pakalpojumu pieejamību Bauskas novada bērniem un bērniem, kuri apmeklē Bauskas novada izglītības iestāžu zobārstniecības kabinetus, "Zemgales mutes veselības centrs" ar Nacionālo veselības dienestu noslēgto līgumu izpilda daļēji, dotējot bērniem sniegtos pakalpojumus ar kapitālsabiedrības ieņēmumiem. Līdz ar to kapitālsabiedrībai nepietiek finanšu līdzekļu konkurētspējīga atalgojuma noteikšanai zobārstiem, kuri strādā izglītības iestāžu zobārstniecības kabinetos, nepietiek finanšu līdzekļu arī kvalitatīvu zobārstniecības materiālu un iekārtu iegādei, kā arī kapitālsabiedrības attīstībai.

Bauskas novada dome nolēma, ka, plānojot pašvaldības 2018.gada budžetu, 24 000 eiro tiks paredzēti SIA "Zemgales mutes veselības centrs" zobārstniecības, tai skaitā zobu higiēnas pakalpojumu, faktisko izmaksu segšanai 2018.gadā, ja pakalpojumi tiek nodrošināti novadā deklarētajiem bērniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)