Banner 980x90

Bauskas novada dome par 2360 eiro algos juristu zaudējumu piedzīšanai no darbinieka

Jelgava, 1.sept., LETA. Lai no pašvaldības Juridiskās nodaļas vadītāja Modra Mākulēna piedzītu apmēram 27 000 eiro zaudējumus, Bauskas novada pašvaldība par 2360 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), algos juristu, lēmuši novada domes deputāti.

Mākulēns nav atlīdzinājis pašvaldībai apmēram 27 000 eiro zaudējumus, kas radušies saistībā ar tiesvedību par Vecsaules pagasta pārvaldes vadītājas Laimdotas Kolbergas atbrīvošanu no amata. Tāpēc pašvaldība veikusi iepirkumu par juridisko pakalpojumu sniegšanu saistībā ar pašvaldībai nodarīto zaudējumu piedziņu.

Atbilstoši iepirkuma rezultātiem pakalpojumu sniegs zvērināt advokāts Elvijs Vēbers. Kopumā iepirkumā startēja četri pretendenti, liecina iepirkuma dokumentācija.

Jau vēstīts, ka 2016.gada rudenī Bauskas novada pašvaldība lēma piedzīt no Mākulēna apmēram 27 000 eiro zaudējumus, kas radušies, tiesājoties ar bijušo Vecsaules pagasta pārvaldes vadītāju Kolbergu. Pašvaldības komisija atzinusi, ka Mākulēna darbībās, pildot amata pienākumus, ir konstatējamas aiz rupjas neuzmanības veiktas darbības, kas novedušas pie zaudējuma pašvaldībai.

Tāpat ziņots, ka Kolberga 2014.gadā tika atstādināta no amata, jo tika ierosināts kriminālprocess par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu. Viņa par pašvaldības lēmumu vērsās tiesā.

Ar Bauskas rajona tiesas 2015.gada 13.marta spriedumu Kolbergas prasība tika apmierināta daļēji. Tiesa atzina, ka darba līguma uzteikšanas kārtība ir ievērota, taču nepamatoti esot piemērota Darba likuma 101.panta pirmā daļa - Kolberga, veicot darbu, neesot rīkojusies prettiesiski un tādēļ neesot varējusi zaudēt darba devēja uzticību.

Bijusī pārvaldes vadītāja Bauskas rajona tiesas spriedumu pārsūdzēja, un Zemgales apgabaltiesa 2015.gada 25.jūnijā viņas prasību apmierināja. Augstākās tiesas Civillietu departaments ar 2016.gada 2.februāra spriedumu Zemgales apgabaltiesas 2015.gada 25.jūnija spriedumu atcēla un nodeva lietu jaunai izskatīšanai tai pašai tiesai.

Izskatot lietu atkārtoti, Zemgales apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģija 29.martā noteica, ka pašvaldībai ir jāizmaksā Kolbergai atlīdzība par darba piespiedu kavējumu periodā no 2014.gada 19.septembra līdz 2016.gada 14.martam 25 926 eiro un ar lietas vešanu saistītos izdevumus 1500 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova. Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesnešu kolēģija 30.jūnijā atteica pašvaldībai ierosināt kasācijas tiesvedību šajā civillietā, līdz ar to spriedums stājās spēkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)