Banner 980x90

Bauskas novada pagastos plāno remontēt doktorātu un kultūras namu

Foto: Bauska24.lv
Foto: Bauska24.lv
Finanšu komitejas sēdē deputāti atbalstīja finanšu līdzekļu piešķiršanu deju kopai nacionālā nemateriālā mantojuma popularizēšanai ārzemēs, būvdarbiem un uzlabojumiem pašvaldības iestādēs un pagastos, pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova.    

Deputāti nolēma piešķirt 889 eiro Bauskas Centrālajai bibliotēkai 14 jaunu plauktu iegādei. Tie nepieciešami saskaņā ar Būvinspekcijas slēdzienu par 3000 grāmatu pārvietošanu citviet, lai atslogotu pārseguma nestspēju. Pašlaik krātuve ir daļēji atbrīvota un bibliotēkas krājums ir izvietots darbinieku telpās uz grīdas. Lasītājiem nav brīvpieejas grāmatām, un bibliotekāriem ir apgrūtinoši atrast nepieciešamo vienību.  

Bauskas Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs "Mēmele" šogad 130 kolektīvu konkurencē izcīnīja tiesības piedalīties starptautiskajā festivālā "XII International Folk Fest 2016", kas notiek Itālijā, Sardīnijas salā no 29.jūlija līdz 8.augustam. Uz festivālu dosies 20 dalībnieki, tajā skaitā kopas vadītāja Ligita Irbīte un divi koncertmeistari – Aina Grīnberga un Dace Bukša, jo festivālā dejas notiks dzīvās mūzikas pavadījumā. Festivāla dalības maksu, kas ir 250 eiro no cilvēka, un ceļa izdevumus, kas ir 440 eiro no cilvēka, dejotāji sedz no saviem līdzekļiem. Deputāti atbalstīja 750 eiro piešķiršanu dalības maksu segšanai abām koncertmeistarēm un deju kolektīva vadītājai. 

Bauskas novada Sociālais dienests ir veicis zemsliekšņa iepirkumu "Telpu pārbūve un remonts ēkā Rūpniecības ielā 7, Bauskā". Tā rezultātā līguma slēgšanas tiesības tiek piešķirtas uzņēmumam SIA "Kvintets M" par summu 2063,81 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Deputāti lēma piešķirt nepieciešamo summu no budžeta programmas "Pašvaldības finansējums investīciju projektu īstenošanai". 

Īslīces pagasta pārvalde ir veikusi zemsliekšņa iepirkumu Rītausmas ciema doktorāta telpu remontam. Piedāvājumu ar viszemāko cenu 6000,56 eiro bez PVN iesniegusi SIA "LL Namejs". Deputāti atbalsta ieceri piešķirt 7261 eiro gaiteņa un kāpņu telpas remontam. 

Grenctāles kultūras nama jumta daļai virs bibliotēkas ir nepieciešams remonts. Brunavas pagasta pārvalde ir veikusi zemsliekšņa iepirkumu jumta remontam. Iepirkuma rezultātā līguma slēgšanas tiesības tiek piešķirtas SIA "Kvintets M" par piedāvāto līgumcenu 12 087 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Deputāti finanšu komitejā atbalstījuši šo ieceri tāpat kā līguma slēgšanu ar SIA "Kvintets M" par betona bruģakmens ietves izbūvi pie Grenctāles kultūras nama. Zemsliekšņa iepirkuma rezultātā uzņēmums izcīnīja līguma slēgšanas tiesības par piedāvāto līgumcenu 5424 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Realizējot būvdarbus līguma "Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība Bauskas novada Mežotnes pagasta Ceplī, 1.kārta" ietvaros, pēc urbuma skalošanas tika konstatēts, ka esošais artēziskais urbums nav izmantojams dzeramā ūdens ieguvei un nepieciešama jauna artēziskā urbuma ierīkošana. Mežotnes pagasta pārvalde ir veikusi zemsliekšņa iepirkumu artēziskā urbuma izveidei Mežotnes pagasta Cepļa ciemā. Iepirkuma rezultātā līguma slēgšanas tiesības tiek piešķirtas SIA "ATVV AKA" par piedāvāto līgumcenu 13 227,60 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Deputāti konceptuāli atbalstījuši šo ieceri. Par visiem lēmumprojektiem vēl jālemj novada domes sēdē 26.maijā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)