Banner 980x90

Bauskas novada pašvaldība ar stipendijām atbalstīs rezidentus oftalmoloģijā un zobārstniecībā

Rīga, 31.jūl., LETA. Bauskas novada pašvaldības rezidentiem paredzētās stipendijas 2018./2019.studiju gadā varēs piešķirt ginekologam, dzemdību speciālistam, internistam, endokrinologam, oftalmologam, ģimenes ārstam un zobārstam, lēmusi novada dome.

Bauskas novada domes saistošajos noteikumos par Bauskas novada pašvaldības stipendijas piešķiršanu rezidentiem atrunāts, ka dome ar lēmumu nosaka stipendijas piešķiršanai atbalstāmās profesionālās rezidentūras studiju specialitātes.

Pētot pašvaldības kapitālsabiedrību pieprasījumu, secināts, ka SIA "Zemgales mutes veselības centrs", lai nodrošinātu zobārstniecības pakalpojumu pieejamību Bauskas novada bērniem un bērniem, kuri apmeklē novada izglītības iestāžu skolu kabinetus, ir nepieciešami speciālisti vispārējā zobārstniecībā, kuri sniegtu no valsts budžeta apmaksātos pakalpojumus. Savukārt SIA 'Bauskas slimnīca" lūgusi rezidentūrā atbalstīt ginekologu, dzemdību speciālistu, internistu, endokrinologu, acu ārstu un ģimenes ārstu.

Kā ziņots, Bauskas novada pašvaldība rezidentūras studentiem plāno ik mēnesi piešķirt stipendiju minimālās algas apmērā, lai piesaistītu veselības aprūpes speciālistus.

Dome cer, ka stipendijas piešķiršana veicinās kvalificētu speciālistu piesaisti Bauskas novadam, savukārt iedzīvotājiem nodrošinās kvalificētu veselības aprūpi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)