Banner 980x90

Bauskas novada pašvaldība pašlaik neplāno atbalstīt ūdens komercuzskaites mēraparāta mezglu izbūvi privātmājām

Jelgava, 14.marts, LETA. Pašvaldība pašlaik neplāno atbalstīt ūdens komercuzskaites mēraparāta mezglu izbūvi privātmājām, lai gan par šādu atbalsta veidu bijušas diskusijas, aģentūru LETA informēja Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL-TB/LNNK).

Domes priekšsēdētājs klāstīja, ka novadā jau ir īpašumi, kuros šāds mezgls ir izbūvēts, un nepieciešamības gadījumā pašvaldības SIA "Bauskas ūdens" spēj pielāgoties situācijai, piedāvājot īpašniekiem mezgla un citu komunikāciju izbūvē ieguldīto atmaksāt pa daļām, iekļaujot summu ikmēneša rēķinos par saņemtajiem pakalpojumiem. Vienlaikus domes priekšsēdētājs atzina, ka par nepieciešamību izbūvēt jaunas akas mērierīcēm domē ir saņemtas sūdzības, jo daļa to uztver kā nepamatotu "Bauskas ūdens", nevis valsts prasību.

"Esam runājuši par iespēju atbalstīt iedzīvotājus, bet šādi saistošie noteikumi vēl nav izstrādāti," skaidroja Ābelnieks, piebilstot, ka visvairāk jautājumu domē ir bijis par to, vai jāatbalsta visi iedzīvotāji vai konkrētas grupas. Pašlaik saistošie noteikumi nav domes dienas kārtībā.

Domes priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka ūdens komercuzskaites mēraparāts pie īpašuma robežas ir nepieciešams, jo nereti tiek fiksēti gadījumi, kad īpašuma teritorijā, vēl pirms mērierīces, izbūvēti nelegāli pievadi saimniecības ēkām, zālienu laistīšanai, un šādi patērētais ūdens netiek uzskaitīts.

Tā kā mēraparātu akas jāizbūvē uz īpašuma robežas, faktiski ielu malās, tas neietekmēs jau izbūvēto pašvaldības infrastruktūru.

Jau vēstīts, ka ūdenssaimniecības pakalpojumu likums paredz, ka līdz 2020.gadam privātmāju īpašniekiem par saviem līdzekļiem jāuzbūvē ūdens komercuzskaites mēraparāta mezgls. Par to satraukušies mazpilsētu mazturīgie iedzīvotāji un pensionāri, kuriem nav līdzekļu papildus tēriņiem aptuveni 500 līdz 1000 eiro apmērā, vēstīja "Latvijas Avīze".

Skaitītāju paredzēts uzstādīt vietā, kur no maģistrālā ūdensvada atiet atzars uz īpašumu. Ja līdz šim ūdens skaitītāju varēja uzstādīt mājā, tad tagad ūdens uzskaite jāveic tieši tajā vietā, kur no maģistrālā ūdensvada atiet personiskais. Šajā vietā ir jāizrok bedre un jāieliek aka, kurā ūdens pakalpojumu sniedzējs par brīvu uzstādīs mērierīci.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)