Banner 980x90

Bauskas novada Pašvaldības policijai par 35 435 eiro iegādāts specializēts mikroautobuss

Rīga, 22.okt., LETA. Gada sākumā izveidotā Bauskas novada Pašvaldības policija saņēmusi specializētu mikroautobusu, kas pašvaldībai izmaksājis 35 435 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Jaunais pašvaldības policijas auto "Renault Trafic" aprīkots ar augstas kvalitātes video novērošanas iekārtu. Spēkrats ir sadalīts trijos nodalījumos, tajā skaitā ir aizturēto īslaicīgā pagaidu turēšanas vieta.

"Jaunajā pašvaldības policijas transporta līdzeklī vienlaikus var uzturēties vairākas personas. Ir sēdvietas blakus autovadītājam, četras sēdvietas kopējā nodalījumā, kurā notiks protokolu noformēšana, liecību pierakstīšana, sarunas ar cilvēkiem un nopratināšanas. Auto aizmugurē ir paredzētas divas vietas agresīvi noskaņotiem aizturētajiem jeb aizturēto īslaicīgā pagaidu turēšanas vieta. Šis nodalījums no pārējiem atdalīts ar aizsargrestēm," klāstīja policijas priekšnieks Broņislavs Ostrovskis.

Iepriekš pašvaldības policijas darbinieki aizturētās personas pārvietoja vieglajā auto un nereti agresīvi noskaņoti aizturētie mēģināja nodarīt miesas bojājumus pašvaldības policijas darbiniekiem. "Pateicoties aizturēto īslaicīgā pagaidu turēšanas vietas nodalījumam, šādas situācijas vairs neradīsies. Tas nozīmē, ka uzlabosies arī pašu darbinieku darba apstākļi un drošība," uzsvēra policijas priekšnieks.

Aizturēto īslaicīgā pagaidu turēšanas vieta ir aprīkota ar video novērošanas kameru, un policijas darbinieki spēkrata panelī izvietotā ekrānā varēs sekot līdzi aizturētā darbībām. Ar transporta līdzeklī pieejamo iekārtu Pašvaldības policijas darbinieki varēs pārbaudīt, vai konkrētā persona atrodas policijas meklēšanā un apskatīt iepriekš veiktos pārkāpumus.

Saskaņā ar pašvaldības publiskoto informāciju transportlīdzekli policijai piegādājusi SIA "Mūsa Motors Rīga".

Jau vēstīts, ka Bauskas novada Pašvaldības policija darbu sākusi martā. Jaunās struktūrvienības nolikumā norādīts, ka Pašvaldības policijas pamatpienākums ir aizsargāt personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības, pašvaldības un valsts intereses no noziedzīgiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem. Tāpat policija kontrolēs pašvaldības saistošo noteikumu izpildi, par kuru pārkāpšanu paredzēta administratīvā atbildība.

Policija pakļauta pašvaldības izpilddirektoram.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)