Banner 980x90

Bauskas novadā sākta ūdenszāļu pļaušana upēs

Jelgava, 10.jūl., LETA. Bauskas novadā sākusies upju pļaušana, ko veic SIA "Aquastar", aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Paredzēts, ka 480 darba stundās uzņēmums sakops upju posmus no Mūsas lielā tilta līdz Mūsas gājēju tiltiņam, pie sporta kompleksa "Mūsa", no Mēmeles lielā tilta līdz bijušajai laivu bāzei, kā arī upju atpūtas vietas, kuras izveidojusi pašvaldība. Ja atļaus laiks, tiks pļautas arī ar iedzīvotāju iniciatīvu sakoptās upju atpūtas vietas.

Pļaušanas darbi ir saskaņoti ar Valsts vides dienestu, kā arī Mednieku un makšķernieku biedrību, uzsver pašvaldībā. Izpļauto zaļo masu izvedīs SIA "Vides serviss".

Šis ir otrais gads, kad novadā notiek upju pļaušana. Ir plānoti arī cita veida upju tīrīšanas darbi, bet pirms tam tiks veikta izpēte, lai noskaidrotu, ar kādu metodi efektīvāk var iztīrīt upes gultni.

Jau vēstīts, ka upju aizaugumu likvidēšana Bauskas novadā šogad izmaksās 18 586 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), liecina novada pašvaldības iepirkums.

SIA "Aquastar" par 15 360 eiro bez PVN nodrošinās Mūsas, Mēmeles un Lielupes attīrīšanu no aizaugumiem. Paredzēts, ka upes tiks izpļautas 480 stundās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)