Banner 980x90

Bauskas novada svētki šogad notiks Dāviņos

Bauska24.lv
Bauska24.lv
Sestdien, 2.jūlijā ar moto "Iepazīsti savu novadu!" Bauskas novada svētki dosies ārpus pilsētas robežām, lai aicinātu svētku viesus iepazīt tuvāk Dāviņus - vienu no astoņiem Bauskas novada pagastiem -, aģentūru LETA informēja Bauskas Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Māla.

Novada svētkiem šogad dots skanīgs un vasaras vidum atbilstošs nosaukums "Deviņi ziedi Dāviņu dārzā", kas ietver ideju par Bauskas pilsētas un novada astoņu pagastu iedzīvotāju vienošanos kopīgās svinībās Dāviņu dārzā, tādēļ galvenā pasākumu norises vieta būs Bruknas muižas dārzs.

Svētki sāksies plkst.12, tos līdz ar Bauskas novada domes priekšsēdētāja Raita Ābelnieka svinīgu uzrunu atklās novada folkloras kopas. Svētku ieskaņā podnieks, keramiķu kopas "Pūdnīku skūla" dibinātājs un amatnieks ar 40 gadu pieredzi šai arodā Evalds Vasilevskis atvērs keramikas cepli. Dienas gaitā prasmes māla apstrādē varēs apgūt un papildināt meistarklasē pie pieredzējušā podnieka.

No plkst.13 Bruknas muižā būs skatāma novada amatiermākslas kolektīvu koncertprogramma, kurā piedalīsies kori, vokālie ansambļi un grupas, kā arī latviešu tautas deju, Eiropas deju, vēderdeju un līnijdeju dejotāji. Plkst.13.30 muižas Lielajā zālē būs klausāma Bauskas Mūzikas skolas audzēkņu koncertprogramma. Plkst.16 uz svētku skatuves izrāde "Tā precas vecpuiši" ar humoru apskatīs dažādos iemeslus un argumentus, kuru dēļ vīrieši ir gatavi iestūrēt laulības ostā. Galvenās lomas atveidos Zane Daudziņa, Juris Lisners un Indulis Smiltēns. Plkst.18 izsmalcinātas mūzikas pavadījumā stīgu kvarteta izpildījumā Bauskas novada dome pasniegs apbalvojumus novada iedzīvotājiem un godinās sakoptāko īpašumu saimniekus. Svētku izskaņā plkst.19.30 uz Bauskas novada svētku skatuves skaistākās Latvijas novadiem veltītās dziesmas koncertprogrammā "No četriem novadiem austs" izdziedās Igo, Samanta Tīna, Ginta Krievkalna un Atis Auzāns.

Visas dienas garumā muižas kompleksa mūra ēkā būs skatāms kino - video stāsti par Bausku un Dāviņiem, kā arī multiplikācijas filmas bērniem. Īpašu auru svētkiem piešķirs ērģelnieču Simonas Radovičas un Rutas Birzules koncerti Svēto Apustuļu kapelā, kas lepojas ar labākajām baroka laika ērģelēm novadā. Aktīvās atpūtas cienītāji Bruknā varēs izmēģināt savus spēkus šaušanā ar loku un alpīnisma sienas pievarēšanā, bet kādreiz aktuālo spēkratu modi būs iespēja novērtēt retro auto parādē. Ģimenēm ar bērniem būs iespēja piedalīties aizrautīgā un dzīvespriecīgā pasākumā "Mazā stiprinieka piedzīvojumi tirgus laukumā".

Ar Bauskas novadā tapušiem mājražotāju un amatnieku produktiem un izstrādājumiem varēs iepazīties un tos arī iegādāties tirdziņā, bet muižas saimnieki, biedrība "Kalna svētību kopiena", dārzā uz dzīvas uguns gatavos un svētku viesiem piedāvās Bruknas īpašos ēdienus. Neaizmirstamas sajūtas sniegs iespēja paraudzīties uz Bauskas novada ziemeļaustrumu pusi un Iecavas upes lokiem no augšas, paceļoties virs Bruknas gaisa balonā.

Lai visiem novadniekiem būtu iespēja piedalīties novada svētku aktivitātēs, Bauskas novada pašvaldība nodrošinās bezmaksas transportu. Pieteikties transportam var visās Bauskas novada pagastu pārvaldēs, kā arī Bauskas Kultūras centrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)