Banner 980x90

Bauskas novadā veidos Pašvaldības policiju

Jelgava, 3.nov., LETA. Bauskas novadā, kur pašlaik darbojas Sabiedriskās kārtības nodaļa, plānots izveidot Pašvaldības policiju, aģentūrai LETA pastāstīja novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL-TB/LNNK).

Lai arī ir apspriesta iespēja veidot jaunu struktūrvienību ar tuvējiem - Vecumnieku, Iecavas un Rundāles - novadiem, jauna struktūra taps atsevišķi no citiem novadiem. Ābelnieks skaidroja, ka, piemēram, sadarbības veicināšanu ar Vecumnieku novadu šajā jomā bremzē asfaltēta ceļa neesamība starp novadiem.

Plānots, ka Pašvaldības policijā būs 15 darbinieki, un sākotnējās izmaksas lēšamas ap 400 000 eiro. Tā kā izmaksas ir lielas, jaunā iestāde taps pakāpeniski, sākumā tajā varētu strādāt pieci darbinieki. Nākotnē plānots nodrošināt inspektorus arī pagastos.

"Nākamā gada budžets būs smags un sarežģīts, jānodrošina līdzekļi brīvpusdienu nodrošināšanai, minimālās algas celšanai," pakāpenisku policijas veidošanu pamatoja Ābelnieks.

Sabiedriskās kārtības nodaļas izmaksas gadā ir ap 130 000 eiro.

Galvenais iemesls, kāpēc nolemts par jaunas struktūras veidošanu, ir policijas darbinieku pilnvaras, jo esošās nodaļas kārtībniekiem nav iespējas aizturēt personas, un jāsauc Valsts policija, savukārt Pašvaldības policijas darbiniekiem šādas pilnvaras būs.

Jau vēstīts, ka, aktualizējot jautājumus par drošību Bauskas novadā, pašvaldībā tika izveidota darba grupa, kas izvērtēja nepieciešamību novadā izveidot Pašvaldības policiju.

Tās uzdevums bija sagatavot priekšlikumus pašvaldības policijas struktūrai, kā arī sniegt pašvaldības policijas izveidošanas un uzturēšanas finanšu aprēķinus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)