Banner 980x90

Bauskas pilī atklās Gunāra Kroļļa izstāde "Laika krustceles"

Foto: Vadims Jurjevs Kuncs
Foto: Vadims Jurjevs Kuncs

No piektdienas, 19.februāra, līdz 29.martam Bauskas pils muzejā būs skatāma grafiķa, profesora emeritus Gunāra Kroļļa izstāde "Laika krustceles", kurā aplūkojami darbi no pēdējā laika nozīmīgākajiem cikliem oforta tehnikā – "Livonija krustcelēs" un "Rīga gadsimtos".

Kā pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja organizatori, tikšanās ar mākslinieku notiks piektdien, 19.februārī, plkst.16.00.

Cikls "Livonija krustcelēs" tapis no 1995. līdz 1998.gadam pēc "Livonijas Indriķa hronikas" motīviem, rūpīgi iepazīstoties ar vēsturisko materiālu, modelējot kompozīcijas un īstenojot tās oforta tehnikā. Ciklā ietilpst 29 lielformāta krāsaini estampi, kas 2001. gadā publicēti izdevumā "Indriķa hronika" (izdevniecība "Annele"), to ilustrējot.

Ofortu cikls "Rīga gadsimtos" veidots 1999.gadā, un ir veltījums Rīgai. Katra no deviņām cikla kompozīcijām atspoguļo nozīmīgākos vēsturiskos notikumus Latvijā, sākot ar 12.gadsimtu. Šis cikls uzskatāms par mākslinieka sirds darbu – personiska attieksme un dziļa interese par vēsturi sajūtama katrā grafikas lapā. Klasiskā stilā risinātajās kompozīcijās, imitējot seno gravīru mākslinieciskās izteiksmes principus, iezīmētas raksturīgākās gadsimtu līnijas gan personāžos, gan aksesuāros un vidē.

Izstādes autors: Gunārs Krollis ir dzimis Rīgā, 1932.gada 23.jūnijā. Beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu (1954–1960), Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu (1948–1953). G. Krollis ir virtuozs grafikas tehniku "burvis", kurš mēdz pielietot dažādu tehniku paņēmienus, sintezējot tos pat vienā darbā. Grafiķis mēdz ieceres īstenot ciklos un sērijās, viņa rokraksts atpazīstams pēc savdabīgiem simboliem, alegorijām, spilgtiem raksturtēliem un filozofiski semantiskiem sižetiem, kas apliecina gan autora izdomas meistarību, gan erudīciju vēstures interpretācijā.

Biļetes cena: pieaugušajiem: 1,- €; mācību iestāžu audzēkņiem: 0,50 €; izstādes atklāšanas dienā: ieeja bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)