Banner 980x90

Bauskas puses pirtnieki prezentēs grāmatu "Tauta, kas aicina pirtī Dievu"

Īsi pirms Ziemas saulgriežiem, trešdien,17.decembrī, plkst.17, Latvijas Nacionālās bibliotēkas – Gaismas pils – Mazajā zālē notiks grāmatas "Tauta, kas aicina pirtī Dievu" atvēršanas svētki. Kā stāsta darba autori un pieredzes bagātie pirtnieki no Bauskas puses Aelita Vilde – Batņa un Juris Batņa, grāmata izdota ar mērķi kļūt par ceļvedi uz latvisko pirts rituālu ikvienam esošam pirtsmīlim, ģimenēm vai tiem, kuri vēl tikai gatavojas iepazīt latviskās tradīcijas pirtī.

Autori grāmatā aprakstījuši pirts unikalitāti latvieša dzīvē. Tajā pamatā apkopota pašu pieredze un atbildes uz jautājumu, kā, saplūstot ar dabu pirtī, ikviens no mums var atgūt veselību, prieku un harmoniju savā ikdienā, pilsētas informācijas portālam Bauska24.lv ziņo izdevēji.

Komentē grāmatas autori: "Lai šī grāmata katram latvietim top par ceļvedi uz jaunām sajūtām pirtī! Grāmatā esam apkopojuši savu pieredzi un zināšanas par latvisko pirti, augu un koku spēku, kas nonāk pirtī līdz cilvēkam. Esam apzinājuši mūsu senču gudrību un vēlamies dalīties ar citiem, kā gadsimtiem uzkrātās zināšanas atjaunot caur pirti mūsdienās. Daba ir Dieva redzamākā un skaistākā daļa, savukārt pirts ir vieta, kur to visu mācīties sajust un piedzīvot!"

Kā atzīmē autori, grāmatā aprakstīts, kā pirtī strādāt ar skaņu, kā ar vārdu un zīmju spēku, kā ar izmainītiem apziņas stāvokļiem atslēgties no ikdienas steigas un atgūt fizisku un garīgu labsajūtu. Tajā ikviens var iepazīties ar rituāliem, latviskiem godiem un pirts lomu tajos, Saules gadskārtām, dabas ritumu un Dieva klātbūtni iekš visa. Grāmatai ir pievienots arī mācību disks latviskam pirts rituālam no pirts iekurināšanas līdz pēršanai.

Grāmatas atvēršanas svētku programmā paredzēta ievadlekcija par latviešu Ziemassvētkiem, iepazīšanās ar grāmatas autoru, kā arī mākslinieces Lienas Subatiņas-Brazevičas stāstu par grāmatas tapšanu, pirtsmīļu kopā sanākšana un dalīšanās latviskās pirts kultūras pieredzē, Ilgas Reiznieces un Māra Muktupāvela muzikāli priekšnesumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)