Banner 980x90

Belēvičs reģionālajā vizītē paslavē Bauskas slimnīcas līmeni un atgādina, ka mediķus sagaida algas pielikums

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Piektdien, 4.decembrī, Bauskas vizītes laikā apmeklējot SIA "Bauskas slimnīca", veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) paslavēja tagadējā dienas stacionāra līmeni un sarunu gaitā pieminēja, ka nākamā gada budžeta palielinājums veselības jomai ļaus paaugstināt mediķu algas.

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Andra Matuļenko aģentūru LETA informēja, ka, viesodamies SIA "Bauskas slimnīca", ministrs iepazinās ar poliklīniku, apskatīja kabinetus, pabija arī dienas stacionārā un atzina, ka Bauskas slimnīca un poliklīnika ir ļoti augstā līmenī gan pakalpojumu daudzveidības, gan izmeklējumu tehniskā aprīkojuma jomā.

Stacionārs visu laiku ir attīstījies, arī pēc tam, kad ārstniecības iestāde zaudēja diennakts slimnīcas statusu. Sarunā ar ministru slimnīcas vadība atzina, ka Bauskā trūkst ginekologu, tāpēc praktizē augsta līmeņa speciālistu piesaisti no Rīgas.

Ministrs tikās arī ar ģimenes ārstiem, kuri ļoti vēlējās dzirdēt par gaidāmajām izmaiņām nākamā gada budžetā medicīnas jomā. Ministrs atzina, ka liela daļa budžeta novirzīta aizsardzības jomas stiprināšanai, tomēr desmit miljoni mediķu algu paaugstināšanai ir rasti un nākamajā gadā izmaiņas būšot.

Ārsti ministru iztaujāja arī par jauno Ārstniecības likumu, kurš vēl gan ir izstrādes stadijā, un ministrs aicināja mediķus iesaistīties, lai kopīgiem spēkiem varētu izstrādāt tiešām labu Ārstniecības likumu.

Ministrs ģimenes ārstiem teica, ka nākotnē liels uzsvars tiks likts uz e-pakalpojumu attīstību medicīnas jomā.

Kā ziņots, kopā ar ministru Bauskā ieradies arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Edgars Tavars.

Rīta pusē ministrs kopā ar citiem viesiem apmeklēja Bauskas slimnīcu, iepazina ambulatoro pakalpojumu sniegšanas vietu, tikās ar iestādes vadītāju Mirdzu Brazovsku un medicīnas darbiniekiem. Pēc tam Belēvičam bija tikšanās ar Bauskas novada domes vadību un deputātiem.

Kā iepriekš ziņots, SIA "Bauskas slimnīca" 2009.gadā tika mainīts statuss un tā kļuva par aprūpes slimnīcu, kas nozīmē, ka šajā ārstniecības iestādē turpina darboties poliklīnika un dienas stacionārs. Togad augustā, bruņojušies ar plakātiem, Bauskas iedzīvotāji nepieteiktā protesta akcijā bloķēja abus pilsētas tiltus - Mēmeles tiltu virzienā no Rīgas un Mūsas tiltu pie Elejas šosejas virzienā uz Rundāli un Jelgavu. Iedzīvotāji protestēja pret Bauskas slimnīcas pārveidošanu par aprūpes slimnīcu.

Sākotnēji baušķenieki bija bloķējuši Mēmeles tiltu, pār kuru Bauskā iebrauc transports no Rīgas, bet vēlāk vēl citi protestētāji sapulcējās arī uz Mūsas tilta, pār kuru var izbraukt no pilsētas un kas ved Rundāles novada un Jelgavas virzienā.

Ar specvienības "Alfa" palīdzību, kas bija ieradusies no Rīgas, piketētāji tika izgaiņāti, tādējādi atbrīvojot ceļu transportam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)