Banner 980x90

Būvprojekts un autoruzraudzība Mežotnes pilskalna un Vīna kalna labiekārtošanai izmaksās 7617 eiro

Jelgava, 18.janv., LETA. Būvprojekta izstrāde un autoruzraudzības pakalpojumi infrastruktūras labiekārtošanai ap Mežotnes pilskalnu un Vīna kalnu Rundāles novada pašvaldībai izmaksās 7617 eiro, liecina pašvaldības noslēgtais iepirkums.

Pakalpojumus pašvaldībai sniegs SIA "Komunālprojekts Jelgava", kas iepirkumā bija vienīgais pretendents, piedāvājot darbus veikt par 6295 eiro bez PVN.

Jau vēstīts, ka ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu pašvaldība īstenos projektu "Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija dabas parka "Bauska" teritorijā Rundāles novadā", lai mazinātu antropogēno slodzi, tai skaitā tūrisma, eitrofikācijas, erozijas un vides piesārņojuma iespējamo ietekmi uz īpaši aizsargājamiem biotopiem un sugām dabas parkā "Bauska", kas atrodas Rundāles novada pašvaldībā.

Īstenojot ieceri, tiks atjaunota kultūrvēsturiskā izziņas taka 1030 metru garumā Mežotnes pilskalnā, sakārtota piekļuve gājēju tiltiņam pār Lielupi 25 metru garumā gar autoceļu Mazmežonte-Saulītes-Senči, izbūvēta autostāvvieta pie Mežotnes pilskalna, divi celiņi, lai varētu piekļūt stāvvietai pie Mežotnes baznīcas. Tāpat plānots atjaunot skatu platformu Mežotnes pilskalna plakanuma dienvidaustrumu pusē, izveidot skatu vietu pilskalna plakanuma ziemeļaustrumu pusē un pontonu tipa laivu piestātni pie pilskalna.

Kopējā projekta īstenošanas summa ir 511 749 eiro, no kuriem 434 987 eiro ir ERAF finansējums, bet 76 762 eiro - Rundāles novada pašvaldības finansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)