Banner 980x90

Ceļa Pilsrundāle-Svitene pārbūvei Rundāles novada pašvaldība aizņemsies 1 986 144 eiro

Jelgava, 29.dec., LETA. Lai īstenotu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansēto projektu par ceļa Pilsrundāle-Svitene pārbūvi, pašvaldība Valsts kasē aizņemsies 1 986 144 eiro, lēmuši Rundāles novada domes deputāti.

Projekta kopējās izmaksas ir 2 245 526 eiro, ELFLA līdzfinansēs 1 170 000 eiro. Taču, lai nodrošinātu būvdarbus, pašvaldībai nepieciešams aizņēmums 1 987 144 eiro apmērā.

Kredītu pašvaldība ņems uz 25 gadiem, un tā atmaksu sāks 2021.gadā.

Jau vēstīts, ka Rundāles novadā sākta ceļa Pilsrundāle-Svitene pārbūve, taču nozīmīgākie darbi tiks veikti 2018.gadā.

Uz ceļa jau izvietotas ceļa zīmes, notiek grāvju un krūmu ciršana, tāpat paredzēts zāģēt kokus.

Pašvaldībā norādīja, ka autoceļš Pilsrundāle-Svitene jau vairākus gadus ir bijis nepieļaujami kritiskā stāvoklī - esošais grants segums pavasarī, rudenī un ziemā, kad nav iespējama ceļa klātnes planēšana, ir praktiski neizbraucams, jo ir dziļi ceļa klātnes iesēdumi, pamatkārtas atsegumi, no kuriem virspusē nāk melnzeme un māls. Vietām ceļa segums noņemts tik dziļi, ka atklātas caurteku dzelzsbetona konstrukcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)