Banner 980x90

Dārzeņu konservu ražotājam "Kronis" pērn peļņas pieaugums

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Dārzeņu konservu ražotāja SIA "Kronis" pērn strādājusi ar 2,04 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 4% samazinājums salīdzinājumā ar 2,15 miljonu apgrozījumu 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, "Kroņa" peļņa pērn bijusi 3512 eiro salīdzinājumā ar 230 eiro zaudējumiem iepriekšējā gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pagājušā gada darbība vērtējama kā laba perspektīva turpmākai izaugsmei. Līdzās jau esošajam zīmolam "Kronis" veiksmīgi turpināta pirms diviem gadiem ieviestā zīmola "Rundāle" attīstība, kura produkti radīti ar augstāku pievienoto vērtību un tiek pozicionēti vidējā un augstākajā jeb "premium" cenu segmentā.

Savukārt šogad plānots paplašināt abus zīmolus, pastiprināti pievēršoties rentablajiem produktiem, kā arī izvērst eksportu.

Uzņēmums iepērk izejvielu galvenokārt no vietējiem zemniekiem un ražo vairāk nekā 60 veidu produkciju. No tiem populārākie ir zaļie zirnīši, marinēti gurķi, lečo, zupas, ievārījumi, dažādas sulas un nektāri pudelēs, kā arī dzērvenes pūdercukurā. Produkcija tiek eksportēta uz Igauniju, Lietuvu, Īriju, Izraēlu.

"Kronis" dibināts 1996.gadā uz bijušā kolhoza "Code" palīgražotnes bāzes, uzņēmuma pamatkapitāls ir 678 198 eiro, nodarbināto skaits - 36

Lielākais uzņēmuma īpašnieks ar 46,16% kapitāldaļu ir Jānis Āboliņš, 40,04% kapitāldaļu pieder Aivaram Svareniekam, 6,33% - Solomejai Svareniecei, 6,05% - Gaļinai Khorevai, 1,26% - Ivetai Svareniecei-Āboliņai, 0,13% - Silvijai Elksnei, 0,04% - Benitai Svareniecei.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)