Banner 980x90

Daži ieteikumi kontaktlēcu lietotājiem vasarā

Vasara ir uzņēmusi apgriezienus un gatava iepriecināt mūs ar lieliskiem piedzīvojumiem, atpūtu pie ūdeņiem un siltām naktīm. Lai to visu pilnībā izbaudītu, kontaktlēcu lietotājiem ieteicams atcerēties par dažiem drošības nosacījumiem attiecībā un lēcu lietošanu, kā arī, iespējams, izmēģināt kaut ko jaunu un ērtu, lai kontaktlēcu lietošana būtu vēl patīkamāka un pat stilīgāka.

Kontaktlēcas nav paredzētas lietošanai ūdenī
Lai gan šķiet, ka visiem kontaktlēcu lietotājiem to vajadzētu zināt, tomēr nenāks par ļaunu atgādināt, ka kontaktlēcas nav paredzētas saskarei ar ūdeni, tāpēc ar tām nedrīkst doties baseinā, pirtī, dušā un jebkurā atklātā ūdenstilpnē. Lēcas pirms došanās ūdenī ir jāizņem, jo pretējā gadījumā pastāv augsts acu infekciju risks. Uz un zem lēcām nokļūst mikroorganismi, kuri var veicināt dažādu nepatīkamu saslimšanu rašanos. 

Ja peldēšanās laikā ir nepieciešama redzes korekcija, tad vislabāk izvēlēties optiskās peldbrilles. Vēl būtu pieļaujams izmantot vienas dienas kontaktlēcas, ko var apvienot ar parastām peldbrillēm. Bet tad jāatceras uzreiz pēc peldes lēcas izņemt un izmest, kā arī izskalot acis ar mākslīgo asaru pilieniem, lai garantētu, ka acu virsma ir brīva no mikroorganismiem. Ja tomēr nav ievēroti šie drošības nosacījumi un būts ūdenī ar kontaktlēcām, kā arī parādās kādas sūdzības, tad nekavējoties jāvēršas pie acu ārsta.

Ērtībai vasarā – vienas dienas un pagarinātās lietošanas lēcas
Lai vasaru varētu baudīt bez rūpēm un nevajadzētu skaitīt stundas, kas pavadītas ar kontaktlēcām, tad ierasto mēneša lēcu vietā varat izmēģināt vienas dienas lēcas un arī pagarinātās lietošanas lēcas. Izmantojot vienas dienas lēcas, nevajadzēs domāt par kopšanas līdzekļiem, jo vakarā lēcas vienkārši varēs izmest. Tas būs ērti atvaļinājuma laikā, arī ceļojumā, atpūšoties pie ūdens. 

Pagarinātās lietošanas lēcas var bez pārtraukuma nēsāt līdz 7 dienām, tad 24 stundas ļaut acīm atpūsties un atkal ievietot lēcas uz 7 dienām. Tā kopumā līdz 30 dienām. Šīs lēcas nav jāizņem arī naktī. Tomēr pirms šo lēcu izvēles noteikti jākonsultējas ar savu redzes speciālistu.

Vasarā acīm vajadzīga papildu mitrināšana
Lai vasarā acis justos komfortabli un tiktu kompensēts mitruma zudums, ko rada saule, vējš, karstums, vislabāk izmantot kādus acu mitrināšanas līdzekļus. Mitrinoši pilieni pa rokai vienmēr jātur tiem, kuri ikdienā izmanto kontaktlēcas, jo tās vēl papildus rada acīm slodzi un var veicināt sausuma sajūtas rašanos acīs.

Vienmēr somā turiet lēcu kopšanas komplektu mini izmērā
Ja izmantojat mēneša kontaktlēcas, kas dienas beigās ir jāizņem, jānotīra un jāuzglabā konteinerā, tad ieteicams somā vienmēr turēt mini komplektu lēcu kopšanai un uzglabāšanai. Vasarā ir daudz lielāka iespēja, ka dienas beigās pēc darba dosieties nevis uz mājām, kur pieejami visi nepieciešamie līdzekļi, bet gan uz pludmali, draugu dārza ballīti vai randiņu. Tāpēc ir labi, ja esat gatavi jebkurā situācijā parūpēties par lēcām un savu acu veselību.

Stilīgākai vasarai – krāsainās kontaktlēcas
Ja esat to cilvēku starpā, kuri vienmēr mēģina piešķirt savam izskatam kādu "odziņu", tad šajā sakarā varam ieteikt izmēģināt tādas lēcas acīm, kas ir krāsainas un ļauj iegūt īpaši izteiksmīgu skatienu. Krāsainās lēcas acīm kļūst arvien populārākas, tās izvēlas ne tikai ballītēm un karnevāliem, bet arī ikdienas lietošanai, jo tas ļauj veidot oriģinālu stilu. Krāsainās lēcas acīm pieejamas gan ar optisko korekciju, gan bez tās, tāpēc tas būs lielisks aksesuārs jebkuram, ja vien acis ir veselas un tās pārbaudījis optometrists.

Krāsainās lēcas acīm pieejamas plašā toņu klāstā – gan dabiskākos, gan tādos, kas ir īpaši koši un padara skatienu maģisku un neatvairāmu. Protams, vienas no populārākajām ir gaiši zilās kontaktlēcas. Šeit varat iepazīties ar plašo toņu klāstu un arī iegādāties krāsainās kontaktlēcas: https://www.lensor.eu/lv/lens/colored/

Atcerieties par saulesbrillēm
Lai gan vairums kontaktlēcu aiztur arī UV starus, vienalga nepieciešams izmantot kvalitatīvas saulesbrilles, lai pasargātu no saules visu acu zonu, arī ādu ap acīm. Tāpēc vasaras atpūtas laikā noteikti nedrīkst aizmirst paņemt līdzi saulesbrilles, jo galu galā saulesbrilles arī palielina acu komfortu vējā, pasargā no smiltīm un citiem svešķermeņiem. Saulesbrilles vislabāk iegādāties uzticamā optikas preču veikalā, lai būtu pārliecība, ka brillēm ir visi vajadzīgie aizsargfiltri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)