Banner 980x90

Deputāti neatbalsta ideju par iekšējā auditora ieviešanu pašvaldībā

Ceturtdien, 26.jūnijā Bauskas novada domes deputāti nolēma neatbalstīt jaunas amata vietas - iekšējais auditors - veidošanu Bauskas novada pašvaldībā, pilsētas informācijas portālu Bauska24.lv informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece.

Jautājums par jaunas amata vietas – iekšējais auditors – veidošanu Bauskas novada pašvaldībā raisīja spraigas diskusijas. Iekšējā auditora galvenie darba pienākumi būtu veikt Bauskas novada pašvaldības iestāžu, institūciju un kapitālsabiedrību iekšējo auditu.

Viens no deputātiem, kas izteica pretenzijas pret šādu ieceri bija Aleksandrs Novickis. Viņš bija sagatavojis izdales materiālu, kurā skaidroti šādas amata vienības izveidošanas riski. Eksperti atzinuši, ka būtiskākais no tiem ir politisku lēmumu pieņemšana. Tāpat deputāts bija pārliecināts, ka šāds lēmums nebūtu finansiāli izdevīgs.

Aleksandra Novicka viedoklim pievienojās arī citi deputāti, kuri pauda viedokli, ka šobrīd konkrētās amata vietas veidošana būtu nepārdomāta un sasteigta. Deputāti bija vienisprātis, ka nepieciešams veikt iekšējo auditu pašvaldības iestādēs, taču vienojās, ka to šogad lietderīgāk būtu iepirkt kā ārpakalpojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)