Banner 980x90

Diētiskā ēdināšana Iecavas bērnudārzā maksās dārgāk par parasto

Jelgava, 13.sept., LETA. Maksa par diētisko ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē "Dartija" Iecavā būs augstāka par parasto, lēmuši Iecavas novada domes deputāti.

Deputāti lēma papildināt pirmsskolas izglītības iestādes "Dartija" ēdināšanas pakalpojumu cenrādi, nosakot, ka izglītojamajiem ar ārsta apstiprinātu diētisko ēdināšanu cena par brokastīm būs 52 centi, pusdienas maksās 1,07 eiro, launags - 57 centus. Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece-Jostmane aģentūru LETA informēja, ka pārējiem bērniem izmaksas ēdināšanai ir 28 centi par brokastīm, 71 cents par pusdienām, bet launags izmaksā 50 centus.

Izmaiņas veiktas, jo izmaksas, lai paēdinātu bērnudārza audzēkņus ar ārsta apstiprinātu diētisko ēdināšanu, pārsniedz iepriekš domes apstiprinātās, jo nepieciešams iegādāties specializētos bezglutēna produktus - maizi, miltus, makaronus, pienu.

Podniece-Jostmane skaidroja, ka kopš pērnā gada rudens diviem "Dartijas" audzēkņiem tiek nodrošināta diētiskā ēdināšana, bet bērnudārzs "Cālītis" nav izteicis vajadzību pēc izmaiņām izcenojumā.

Ēdināšanu novadā nodrošina pašas izglītības iestādes. Centralizēti tiek iegādāti tikai pārtikas produkti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)