Banner 980x90

Divu festivālu rīkošanai Bauskas novada pašvaldība piešķirs 22 000 eiro

Jelgava, 19.apr., LETA. Divu festivālu rīkošanai vasarā Bauskas novada pašvaldība piešķirs 22 000 eiro, lēmusi novada dome.

12 000 eiro piešķirti SIA "Rīgas Senās mūzikas centrs", kas 21.jūlijā un 22.jūlijā Bauskā rīkos mūzikas un mākslas festivālu "Vivat Curlandia!". Finansējums izlietojams ārvalstu dalībnieku ceļa izdevumu, uzturēšanās un honorāru segšanai.

Savukārt festivāla "Zobens un lemess" dalībnieku honorāriem pašvaldība piešķirs 10 000 eiro. Pasākumu 15.jūnijā un 16.jūnijā rīkos "Alternatīvās kultūras centrs "Krauklis".

Jau vēstīts, ka 2018.gadā mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāls "Zobens un lemess" notiks nevis Viesītes novadā, bet Bauskā, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotājs Valdis Bērzvads.

Norises vietas maiņa saistīta ar vairākiem aspektiem, piemēram, Viesītes novadā pasākuma apmeklētāju automašīnas nācās novietot privātīpašumā, taču festivāla rīkotājiem nav pārliecības, ka vieta tiktu nodrošināta arī nākamajā gadā. Turklāt arī ģeogrāfiski Bauska ir izdevīgāka vieta festivāla apmeklētājiem, piemēram, no Rīgas vai Lietuvas, tāpat pilsētā un apkārtnē ir plašākas nakšņošanas vietu izvēle, skaidroja Bērzvads.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)