Banner 980x90

Dzēsts ugunsgrēks Kaucmindes muižā

Jelgava, 3.jūl., LETA. Vakar dzēsts ugunsgrēks Kaucmindes muižā Rundāles novada Saulainē, liecina operatīvo dienestu sniegtā informācija.

Valsts policijā informācija par ugunsgrēku neapsaimniekotā ēkā saņemta pirms plkst.21. Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā skaidroja, ka notikuma vietā trīsstāvu neapsaimniekotas otrajā stāvā dega dēļi un sienas apšuvums sešu kvadrātmetru platībā.

Kaucmindes pils atrodas Latvijas "arhitektonisko pērļu trijstūrī". Līdz baroka stila Latvijas arhitektūras un mākslas šedevram Rundāles pilij ir tikai astoņi kilometri, līdz viduslaiku restaurētajai Bauskas pilij - trīs kilometri, bet līdz Mežotnes pilij - 10 kilometri.

Muiža kopā ar stalli un klēti būvēta ap 1780.gadu agrīnā klasicisma stilā, domājams, pēc arhitekta Severīna Jensena projekta. No 1909.gada līdz 1912.gadam veikta lielākā muižas pārbūve, ko vadīja arhitekts Leo Reinīrs.

Kaucmindes pilij jeb Kaucmindes muižas muižnieka dzīvojamajai ēkai piešķirts valsts nozīmes arhitektūras kultūras pieminekļa statuss ar Kultūras ministrijas 1998.gada 29.oktobra rīkojumu.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka objekta attīstībai 2013.gadā izveidota Kaucmindes pils attīstības biedrība. Savulaik arī bijušā politiķa Māra Gulbja uzņēmums SIA "Dejo ar zvaigzni" bija paziņojis par muižas atjaunošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)