Banner 980x90

Dzimtmisas pirmsskolēnus pārcels no esošās bīstamas ēkas uz muižu

Jelgava, 20.febr., LETA. Dzimtmisas pamatskolai līdz 6.martam Iecavas novada domei jāiesniedz pirmsskolas grupas pārcelšanas grafiks uz muižas ēku, kur izglītība tiek nodrošināta pārējiem audzēkņiem, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece-Jostmane.

Jau vēstīts, ka ēkai, kurā tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma, pēc domes pasūtījuma veikta tehniskā apsekošana, lai noteiktu tās tehnisko stāvokli un turpmākās ekspluatācijas iespējamību. To veica sertificēta būvinžiniere Daina Teiviša.

Pēc būves vispārīgas vizuālas apskates, ņemot vērā tās nolietojumu, konstatēts, ka vissvarīgākās konstrukcijas - pamati, nesošās sienas - ir sliktā tehniskā stāvoklī. Ēkas tehniskais nolietojums ir 65%. Atzinumā, ņemot vērā ēkas apjomu, sabiedrisko un vēsturisko vērtību, ekonomisko faktoru, rekomendēts ēku nojaukt.

Pagājušajā nedēļā deputāti lēma nekavējoties pārtraukt ēkas izmantošanu pirmsskolas izglītības programmas realizācijai. Ir rasta iespēja pirmsskolas grupu līdz mācību gada beigām izvietot muižas ēkā, tādējādi bērniem tiks sniegta iespēja mācību gadu beigt, nemainot izglītības iestādi.

Tāpat dome ir saņēmusi Bauskas novada Būvvaldes atzinumu par Dzimtmisas pamatskolas ēkas, kurā tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma, turpmāko ekspluatāciju.

Būvvaldes būvinspektors Andris Barovskis un vadītāja Dace Putna ēku apsekojuši pagājušajā nedēļā. Atzinumā par būves pārbaudi būvinspektors norāda uz būvinžinieres Teivišas atzinumā, kas veikts pērn, un Būvniecības valsts kontroles biroja pārbaudi, kas notikusi šomēnes, konstatēto ugunsdrošības, vides pieejamības, mehāniskās stiprības, lietošanas drošības un evakuācijas prasību neatbilstību pirmsskolas izglītības iestādes ekspluatācijai. Lai objektīvi noteiktu ēkas nesošo konstrukciju faktisko stāvokli, ēkai jāveic nesošo konstrukciju pārbaude ar to atsegšanu un šurfēšanu, secinājuši Būvvaldes speciālisti.

Būvvalde novada domei iesaka pieņemt lēmumu par nekavējošu Dzimtmisas pirmskolas grupas pārcelšanu uz citu pašvaldības ēku, kura paredzēta izglītības funkcijas nodrošināšanai. Maksimālais termiņš grupas pārcelšanai - 31.maijs. Ja skola nolemj grupas pārcelšanu uz citām telpām veikt vēlāk nekā viena mēneša laikā, ēkā jāveic vairāki uzlabojumi.

Savukārt, ņemot vērā atbilstošu telpu pieejamību, nepieciešamos pašvaldības finanšu ieguldījumus un citus nozīmīgus faktorus, Izglītības nodaļai līdz 1.jūnijam uzdots izvērtēt pirmsskolas izglītības programmas realizācijas lietderību Dzimtmisas pamatskolā.

Jau vēstīts, ka Dzimtmisas pamatskolā 2016./2017.mācību gadā mācības sāka 121 izglītojamais - no 1. līdz 9.klasei mācās 109 skolēni, pirmskolas posmā - 12.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)