Banner 980x90

Eļļas ražotāja "Iecavnieks & Co" apgrozījums pērn samazinājies par 25,8%

Rīga, 25.maijs, LETA. Eļļas ražotājs "Iecavnieks & Co" pagājušajā gadā strādāja ar 2,459 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,6 reizes - līdz 13 368 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Iecavnieks & Co" apgrozījuma samazinājums pērn skaidrojams ar to, ka Latvijas tirgū nebija pieejams pietiekams apmērs rapšu sēklu, lai spētu nodrošināt pieprasījumu vairumtirdzniecībā pēc uzņēmuma produkcijas.

Kompānijas vadība norāda, ka "Iecavnieks & Co" apsaimnieko vairāk nekā 520 hektārus zemes. 2017.gadā kompānija saņēma valsts atbalstu par apstrādātājām lauksaimniecības zemes platībām un akcīzes nodokļa atlaidi par dīzeļdegvielas izmantošanu.

Pēc "Iecavnieks & Co" vadības vēstītā, kompānija arī nākamajos gados turpinās darboties un attīstīt līdzšinējās pamatnozares - lauksaimniecību, graudu un rapšu pirmapstrādi, eļļas augu pārstrādi, kā arī ieviesīs citas lauksaimniecības kultūras un veiks to pārstrādi. "Jaunas kultūras ieviešana ir veiksmīgs risinājums uzņēmuma saimnieciskās darbības attīstībai, jo pārstrādes procesā iegūst produktus ar pievienoto vērtību. Vēl viena būtiska pozitīva ietekme, gadījumā, ja nav pieejams pietiekošs rapšu sēklu apjoms, jaunās kultūras ieviešana spēj aizstāt un nodrošināt uzņēmuma jaudas, saglabājot apgrozījumu un peļņu," teikts kompānijas vadības ziņojumā.

Tāpat kompānijas vadība informē, ka uzņēmumā norit graudu pirmapstrādes tehnoloģisko iekārtu rekonstrukcija, kurai noslēdzoties uzņēmums spēs palielināt jaudas graudu pieņemšanas procesā un nodrošināt apgrozījuma pieaugumu.

2016.gadā "Iecavnieks & Co" strādāja ar 3,314 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās piecas reizes un bija 3688 eiro.

"Iecavnieks & Co" ir reģistrēts 2011.gada jūnijā, un tā pamatkapitāls ir 302 845 eiro. Uzņēmums nodarbojas ar pašu izaudzēto un iepirkto krājumu tirdzniecību, pārstrādi un saražoto preču realizāciju. Kompānija ražo rapšu, linu un kaņepju auksti spiestas eļļas, kā arī citus šo izejvielu produktus. Kompānija sniedz arī graudu un rapšu pirmapstrādes un uzglabāšanas pakalpojumus, kur ietilpst rapšu un graudu pieņemšana, tīrīšana, kaltēšana, kā arī lauksaimniecības produkcijas uzglabāšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)