Banner 980x90

Finanšu saistību izpildei Iecavas pašvaldības ieguldīs 95 000 eiro "Dzīvokļu komunālajā saimniecībā"

Rīga, 15.jūl., LETA. Lai nodrošinātu pakalpojumu sniegšanu un finanšu saistību izpildi, Iecavas novada pašvaldība ieguldīs kapitālsabiedrībā SIA "Dzīvokļu komunālā saimniecība" (DzKS) 95 000 eiro, tā nolēmusi novada dome.

Jūlija sākuma komunālā uzņēmuma valdes loceklis Renārs Vabals, kurš amatā stājies vien maija beigās, atkāpies. Uz amatu vietu ir izsludināta vakance, kurai pieteikties var līdz 19.jūlijam.

Pašlaik valdes locekļa pienākumus uzņēmumā pilda pašvaldības izpilddirektora vietnieks Normunds Vāvers. Saskaņā ar viņa sniegto informāciju, DzKS nav pietiekams apgrozāmo līdzekļu apjoms. Klientu maksājumu disciplīna pēdējos piecos mēnešos ir 82%, minētajā periodā nav saņemti vairāk nekā 97 000 eiro. Šī iemesla dēļ DzKS trūkst līdzekļu īstermiņa finanšu saistību izpildei un savlaicīgai nodokļu nomaksai.

"Iepriekšējā ilgstošā DzKS valdes locekļa [Jāņa Feldmaņa] darbības laikā tika pieļautas daudzas kļūdas, kas uzņēmumam būtiski samazināja peļņu. Parādu summa par sniegtajiem pakalpojumiem ir milzīga - tie ir 460 000 eiro. Tuvākajā laikā tiks sāktas tiesvedības pret nemaksātājiem. Protams, ir cilvēki, kuri samaksāt nespēj, taču ir arī tādi, kas vienkārši izvēlas to nedarīt," skaidroja domes priekšsēdētājs Aivars Mačeks (VL-TB/LNNK).

Pašlaik DzKS īsteno projekta "Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Iecavā" otro kārtu. Tā turpmākai realizācijai nepieciešams apgūt līdzekļus no Valsts kases, tādēļ nepieciešams veikt nodokļu nomaksu. Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā informācija liecina, ka uz jūlija sākumu uzņēmuma nenokārtotās saistības pret valsti bijušas 54 807 eiro.

Lai nodrošinātu nepārtrauktu komunālo pakalpojumu sniegšanu DzKS apkalpes zonā esošajām fiziskajām un juridiskajām personām, deputāti lēma ieguldīt 95 000 eiro DzKS pamatkapitālā.

Uzņēmums pērn apgrozījis 1,161 miljonus eiro, kas ir par 38% procentiem mazāk nekā 20117.gadā, liecina "Firmas.lv" dati. Savukārt zaudējumi pagājušajā gadā sasnieguši 147 725 eiro.

Iepriekš, lai optimizētu tirgus darbu, deputāti atbalstījuši lēmumu sākt DzKS un citas pašvaldības kapitālsabiedrības - SIA "Iecavas tirgus" - reorganizācijas procesu apvienošanās ceļā.

Kopš 2018.gada aprīļa beigām abu pašvaldības kapitālsabiedrību valdes locekļa pienākumus bijis uzdots pildīt Feldmanim, taču viņš janvārī amatus atstājis. Vēlāk uz laiku amatā iecelts Vilnis Millers, bet pēc konkursa rīkošanu amatā apstiprināts Vabals.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)