Banner 980x90

Iecavā meklē risinājumu auto novietošanas problēmai

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ceturtdien, 25.augustā, Iecavā ar bezpilota lidaparātu fiksēts pilsētas autostāvvietu piepildījums, lai nākotnē risinātu auto novietošanas problēmu, aģentūra LETA uzzināja Iecavas novada domē.

Iecavā bija ieradušies uzņēmuma SIA "Grupa93" pārstāvji, kas izstrādā novada teritorijas plānojumu 2017.-2029.gadam, lai ar drona palīdzību apzinātu situāciju ar autostāvvietām Iecavas centrā un varētu plānot auto novietņu attīstību. Latvijā dronu izmantošana teritorijas plānojuma izstrādē ir neierasts un jauns risinājums, norada novada pašvaldībā.

SIA "Grupa93" projektu vadītāja Kristīne Casno skaidroja, ka šis bija pirmais drona lidojums, lai fiksētu stāvvietu piepildījumu. Tuvākajā laikā lidojumi tiks veikti atkārtoti laikos, kad novērotas lielākās problēmas ar auto novietošanu - vakaros, svētdienās, kad iecavnieki un Iecavas viesi apmeklē tirgu.

Jaunajā teritorijas plānojumā plānots risināt auto novietošanas problēmu daudzdzīvokļu māju pagalmos un Iecavas centrā.

Ikviens iecavnieks aicināts iesaistīties jaunā Iecavas novada teritorijas plānojuma 2017.-2029.gadam izstrādē, iesniedzot priekšlikumus par savas apkaimes iespējamo attīstību.

Priekšlikumus, jautājumus vai informāciju var iesniegt, sūtot elektroniski e-pastā "kristine@grupa93.lv" vai papīra formā pa pastu - SIA "Grupa93", Krišjāņa Barona ielā 3-4, Rīgā, LV-1050.

Teritorijas plānojuma redakciju paredzēts izstrādāt līdz 2016.gada beigām, 2017.gada sākumā sākot tās publisko apspriešanu. Plānots, ka jaunā Iecavas novada teritorijas plānojuma izstrāde tiks pabeigta 2017.gada vasarā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)