Banner 980x90

Iecavā plāno izveidot dienas aprūpes centru personām ar garīga rakstura traucējumiem

Jelgava, 31.janv., LETA. Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu 350 000 eiro apmērā atbalstu ēkā Baldones ielā 65 Iecavā paredzēts izveidot dienas aprūpes centra infrastruktūru pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, lēmuši Iecavas novada domes deputāti.

Deputāti balsoja par Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) deinstitucionalizācijas plāna 2017.-2020.gadam saskaņošanu. Iecavas novada pašvaldība kā partneris piedalās ZPR projektā "Atver sirdi Zemgalē", kas paredz dienas aprūpes centra izveidi Iecavā. No pašvaldības budžeta līdzekļiem centra izveidei plānots tērēt 316 650 eiro.

Diskusiju domē raisījusi dienas centra konkrētajā ēkā. Arnis Grundmanis (V) uzskata, ka ar projekta palīdzību ēkai iespējams kļūt par daudzfunkcionālu centru, kur varēs realizēt arī citas iniciatīvas, piemēram, veidot telpas pieaugušo izglītībai. Viņam piekrita arī Laine Baha (V), kura kolēģiem skaidroja, ka dienas centrā būs pieejamas nodarbību, atpūtas un rehabilitācijas telpas, klienti tur neatradīsies pastāvīgi, tādēļ rosināja izmantot iespēju saņemt projekta finansējumu. Taču Juris Ludriķis (LRA) pauda viedokli, ka ēku nepieciešams izmantot izglītības funkciju nodrošināšanai.

Dome saskaņoja sagatavoto deinstucionalizācijas plānu, taču pret dienas aprūpes centra izveidi Baldones ielā 65 jeb Sarkanajā skolā balsoja Ludriķis (LRA), Sandis Karelis (LRA), Verners Rinkovičs (LRA), Arnis Kancāns (LRA) un Sergejs Pašukovs (S).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)