Banner 980x90

Iecavas novada dome lems par papildu finansējuma piešķiršanu vairākām izglītības iestādēm

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
 Iecavas novada domes sēdē otrdien, 12.jūlijā, plānots lemt par papildu finansējuma piešķiršanu vairākām novada izglītības iestādēm.

Kārtējā Iecavas novada Finanšu komitejas sēdē jūnija beigās deputāti lēma uz domes sēdi virzīt virkni jautājumu, kuri skar grozījumus budžeta tāmēs un papildu līdzekļu piešķiršanu izglītības un citām novada iestādēm, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece-Jostmane.

Pirmsskolas izglītības iestāde "Dartija" par 6000 eiro plāno iegādāties jaunu rotaļu iekārtu. Iestādes vadītāja Irīna Freimane deputātiem skaidrojusi, ka līdzšinējā iekārta kalpojusi teju desmit gadus un ir nolietota.

Veicot mācību grāmatu un mācību līdzekļu iegādi nākamajam mācību gadam, Iecavas vidusskola par mācību līdzekļiem un materiāliem, piemēram, darba burtnīcām, darba lapām, izlietojusi mazāk līdzekļu, nekā plānots. Ieekonomētos līdzekļus 3788 eiro apmērā skola novirzījusi jaunu mācību grāmatu iegādei.

Tāpat deputāti informēti, ka nepieciešams labiekārtot Sarkanās skolas teritoriju 0,7 hektāru platībā, lai tās kopšanai varētu izmantot zāles pļaušanas tehniku. Minētajā zemes platībā jāizzāģē koki un krūmi, jāizrauj celmi, jādemontē betona konstrukcijas. Labiekārtošanas darbiem plānots tērēt 603 eiro.

Zālītes speciālā internātpamatskola ir saņēmusi 1061 eiro ziedojumu, kuru paredzēts izlietot, organizējot dažādus kultūras, izklaides, izglītojošus un attīstošus pasākumus skolas audzēkņiem.

Savukārt Iecavas internātpamatskolai nepieciešams 13 561 eiro papildu finansējums internāta zāles grīdas un sienu remontam, jo zāles grīdas segums ir ielūzis un nedrošs ekspluatācijā. Zālē līdz šim notika koriģējošās vingrošanas nodarbības, sporta nodarbības jaunāko klašu audzēkņiem, dažādi ārpusstundu pasākumi.

Deputāti atbalstīja arī ieceri pie Iecavas Jauniešu centra ierīkot velosipēdu novietni.

Deputāti atbalstīja 6500 eiro papildu finansējuma piešķiršanu Iecavas veselības centram. Lai spētu nodrošināt ugunsdrošības prasības centra ēkā, jānomaina ugunsdrošības signalizācijas centrālā pults un jāveic ugunsdzēsības aprīkojuma pārbaude. Pašreizējā automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācija ir bojāta un nav atjaunojama. Veselības centrs plāno iegādāties jaunu kardiogrāfa - augļa sirds toņu reģistrācijas un dzemdes kontrakciju reģistrācijas - monitoru.

Podniece-Jostmane skaidro arī, ka šī gada pašvaldības budžetā lietusūdens novades sistēmas izbūvei Cēsnieku un Liepu ielā bija paredzēti līdzekļi 10 000 eiro apmērā. Taču noskaidrots, ka būvdarbu izpildei būs nepieciešami 13 927 eiro. Lai savlaicīgi varētu sākt plānotos būvdarbus, deputāti lēma atbalstīt 4597 eiro papildu finansējuma piešķiršanu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)