Banner 980x90

Iecavas novada domes vadītājs: Valstij jāizlemj, finansēt vai nefinansēt internātskolas

Jelgava, 25.okt., LETA. Valdībai jāpieņem lēmums, vai tā turpinās finansēt internātskolas vai tās būs jāuztur pašvaldībām, aģentūrai LETA pauda Iecavas novada domes priekšsēdētājs Aivars Mačeks (VL-TB/LNNK).

Lai arī pašvaldība pašlaik neplāno likvidēt Iecavas internātpamatskolu, pašlaik tai nav skaidra turpmākā attīstība.

"Stiepšana garumā nav nepieciešama, jo pašvaldības ir neziņā," Mačeks ir pārliecināts, ka valstij būtu jāpieņem izšķirošs lēmums par to, kas turpmāk uzturēs internātskolas.

Pašlaik pašvaldība apkopo informāciju par to, cik no apmēram 130 bērniem ir no citām pašvaldībām, cik daudz izglītojamo ir no ģimenēm, kurām ir maznodrošinātās vai trūcīgās statuss.

"Nav arī zināms, cik bērnu paliks, jo, iespējams, citas pašvaldības savus bērnus izņems," pauda Mačeks. Iecavas internātpamatskolā mācās bērni no Bauskas, Baldones, Ķekavas, Ogres, Vecumnieku, Rundāles un citiem novadiem.

Taču par izglītības iestādes likvidēšanu pašvaldība nedomā, jo ēka celta tieši skolas vajadzībām, tai ir arī internāts, ko kā dienesta viesnīcu var izmantot citu izglītības iestāžu audzēkņi, arī nometņu un sacensību dalībnieki.

Jau vēstīts, ka koalīcijas partneri piekrituši Zaļo un zemnieku savienības rosinājumam nākamgad daļēji turpināt internātskolu finansēšanu no valsts budžeta. Šāds risinājums tiktu ieviests uz vienu gadu. Plānots, ka finansējuma apjoms būs atkarīgs no mazturīgo ģimeņu bērnu skaita skolā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)