Banner 980x90

Iecavas novadā izskata iespēju nodrošināt atbalsta personu pašlaik vienīgajai novada trīnīšu ģimenei

Rīga, 18.dec., LETA. Iecavas novada domes komitejās tiek skatīts jautājums par iespēju nodrošināt atbalsta personu trīnīšu ģimenēm, un pašlaik šāds atbalsts varētu pienākties vienai ģimenei, aģentūra LETA uzzināja domē.

Otrdien Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdes deputātus veikt grozījumus saistošajos noteikumos par sociālajiem pakalpojumiem pašvaldībā rosināja novada Sociālā dienesta vadītāja Sigma Strautmale. Viņa ierosināja pievienot jaunu pakalpojuma veidu - atbalsta personas pakalpojums.

Atbalsta personas pakalpojums būtu atbalsta sniegšana ģimenei, kurā vienās dzemdībās piedzimuši trīs vai vairāk bērnu, ne vairāk kā 40 stundas mēnesī. Pakalpojumu piešķirtu, neizvērtējot personas ienākumus, to apmaksātu no Sociālā dienesta budžeta līdzekļiem.

Veselības un sociālo jautājumu komitejas deputāti lēma jautājumu virzīt izskatīšanai Finanšu komitejas sēdē.

Strautmale aģentūrai LETA klāstīja, ka pašlaik novadā ir viena trīnīšu ģimene, un mazuļi dzimuši šogad. Jau pašlaik Sociālais dienests sniedz atbalstu ģimenei. Piemēram, gadījumos, kad bērniem jānokļūst pie ārsta, pašvaldība norīko transportu vai dienesta darbiniekus, kas palīdz bērnus aizvest. Strautmale uzskata, ka šādai palīdzībai jābūt noteiktai saistošajos noteikumos, jo "ar pabalstiem vien nebūs līdzēts".

Paredzēts, ka atbalsta persona ģimenēm, kur vienās dzemdībās piedzimuši trīs vai vairāk bērni, tiks nodrošināta, līdz bērni sasniegs desmit gadu vecumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)