Banner 980x90

Iecavas novada pašvaldība rīko sabiedrisko apspriešanu par pašvaldības laikraksta izdošanu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Iecavas novada domes deputāti otrdien sēdē vienbalsīgi lēma no piektdienas, 15.aprīļa, līdz 31.maijam izsludināt publisko apspriešanu "Vai Iecavas novada domei jāizdod pašvaldības laikraksts "Iecavas Ziņas", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Sākotnēji bija paredzēts izsludināt apspriešanu jautājumā "Vai Iecavas novada domei jāizdod pašvaldības laikraksts "Iecavas Ziņas" līdzšinējā apjomā", taču sēdes laikā deputāti lēma mainīt formulējumu, liecina domes sēdes audioieraksts.

Sēdes laikā izskanēja pārmetumi reģionālajiem žurnālistiem, kas "ļaunprātīgi izmanto ceturto varu", tāpat izteiktas cerības, ka sabiedriskās apspriešanas rezultātus varēs izmantot kā pamatojumu tiesā, ja vietējais laikraksts "Bauskas Dzīve" tiešām vērsīsies tiesā pret pašvaldību, kā tas izskanējis iepriekš.

Iecavas novada domes priekšsēdētājs Jānis Pelsis (VL-TB/LNNK, ZZS) sēdē apgalvoja, ka pašvaldības atbalstītāji gatavi iet piketos un demonstrācijās, atbalstu pašvaldības izdevumam pauž arī kaimiņu novadu iedzīvotāji.

Pelsis skaidroja, ka sākotnēji lēmumprojektu apstiprināšanai bija plānots virzīt uz maija sēdi, taču nolemts to darīt uzreiz, kamēr ir "emocionālais pacēlums", jo maijā tas būs jau noplacis.

Par lēmumu rīkot sabiedrisko apspriešanu balsoja visi 13 no klātesošajiem deputātiem.

Jau ziņots, ka iepriekš Pelsis, reaģējot uz laikraksta "Bauskas Dzīve" galvenās redaktore Anitas Rozentāles paziņojumu par to, ka medijs nolēmis sūdzēt tiesā Iecavas novada domi, kas izdod laikrakstu "Iecavas Ziņas", jo tā šādā veidā kropļo mediju un reklāmas tirgu, izplatījis atklātu vēstuli. Tajā viņš informē, ka ir vērsies policijā, lai izvērtētu, vai "Bauskas Dzīves" rīcībā nav manāmas izspiešanas pazīmes, kā arī vaino vietējos medijus tendenciozitātē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)