Banner 980x90

Iecavas novada pašvaldībai jālemj par divu tiltu nākotni

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Šonedēļ Iecavas novadu apmeklēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Centra reģiona Bauskas nodaļas pārstāvji, lai veiktu pašvaldības autoceļu, tiltu un satiksmes organizācijas tehnisko revīziju. Revīzijā secināts, ka pašvaldībai īpaša uzmanība jāpievērš diviem tiltiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kritiskā stāvoklī ir Vanču tilts Zālītē - tilta konusi ir izskaloti un daļēji sabrukuši. Situācijas izpēte liecina, ka tilta funkcionālais lietojums ir mazsvarīgs, tas tiek lietots tikai sēņošanas, ogošanas un kokmateriālu izvešanas vajadzībām, skaidro pašvaldībā.

Tā kā pastāv alternatīvas iespējas nokļūt minētajā teritorijā un tilta rekonstrukcijā ieguldītie līdzekļi nebūtu atbilstoši ieguvumam, domes izpilddirektors Mārtiņš Veinbergs uzskata, ka tilts ir jāslēdz. LVC pārstāvji pēc tilta apsekošanas gan sprieda, ka tilts ir sliktā, taču ne kritiskā stāvoklī, un uzskata, ka, veicot ikdienas uzturēšanas darbus, to vēl var ekspluatēt, bet drošības apsvērumu dēļ tiltam varētu uzlikt svara ierobežojumus. Galīgais lēmums tiks pieņemts, abām pusēm vienojoties par labāko risinājumu.

Acīmredzami bojājumi ir arī Iecavas parka tiltiņam pār Ģeduli, kam ir vietējas nozīmes arhitektūras pieminekļa statuss. Lai atjaunotu konstrukcijas nestspēju un vizuālo izskatu, jau drīzumā plānots organizēt iepirkuma procedūru projektēšanai, bet atjaunošanas darbi, visticamāk, tiks veikti nākamgad.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)