Banner 980x90

Iecavas novada vadītājs: Piedāvājums veidot kopīgu pašvaldību policiju ar Ķekavu bija neizdevīgs

Foto: Bauska24.lv
Foto: Bauska24.lv
Pirms vairākiem gadiem Iecavas novads bija saņēmis piedāvājumu veidot kopīgu municipālo policiju ar kaimiņu novadu, taču tas nebija finansiāli izdevīgs, aģentūrai LETA pauž novada domes priekšsēdētājs Jānis Pelsis (VL-TB/LNNK, ZZS).

"Iecavas novada dome vairākkārt ir skatījusi jautājumu par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu pašvaldības teritorijā. Pirms vairākiem gadiem bija saņemts sadarbības piedāvājums no Ķekavas novada pašvaldības policijas, taču tas tika atzīts par finansiāli neizdevīgu," atklāj Pelsis.

Dome ir apsvērusi iespēju veidot savu municipālo policiju, taču tās uzturēšana, pēc pašvaldības domām, ir pārāk dārga.

Pašlaik Iecavas novadā par sabiedrisko kārtību rūpējas Sabiedriskās kārtības dienests, kā arī Valsts policija, skaidro Pelsis.

LETA jau ziņoja, ka Iekšlietu ministrija sagatavos grozījumus likumā "Par policiju", kas paredzēs, ka vairākas pašvaldību domes varēs izveidot kopīgas pašvaldības policijas iestādes.

Taču, pirms runāt un lemt par kopīgas pašvaldības policijas izveidošanu ar kaimiņu novadu, sākumā jāsaprot, ko paredz jaunie grozījumi, aģentūrai LETA, komentējot plānotos grozījumus, iepriekš pauda Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL-TB/LNNK).

Priekšsēdētājs uzskata, ka par iespējamo sadarbību ar kaimiņu novadiem varētu runāt, kad būtu skaidrs, ko noteiks jaunie likuma grozījumi un kādas pārmaiņas tas nesīs pašvaldībai, piemēram, vai no valsts tiks piešķirts kāds papildu finansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)